Vegetarische roti

Vegetarische roti recept voor

Recept voor een lekkere vegetarische roti met uien, ei en aardappel kousenband of bonen. Alleen de heerlijke geur in je huis is al genoeg beloning.

Had ik al gezegd dat eten leuk en lekker moet zijn? Deze vegetarische roti past daar erg goed bij. De roti pannenkoek scheur je met de hand af en gebruik je om de curry op te pakken. De kousenband, uien en aardappels zijn gesmoord in een lekker kruidige curry. Erg lekker!

Het onderstaande recept voor vegetarische roti komt grotendeels van AH.nl. De roti mix kon ik gelukkig ook bij diezelfde supermarkt vinden. Ik heb het recept een beetje herschreven, zodat je wat minder stress tijdens het koken hebt. Na afloop van het koken ruikt je huis gegarandeerd heerlijk. Alleen dat zou al genoeg reden moeten zijn om deze vegetarische roti te maken.

Wat wel heel jammer is, tenminste dat vind ik, is dat bij Albert Heijn inmiddels de kousenband uit het assortiment gehaald is. Je kan de kousenband ook vervangen door sperziebonen. Wil je wel kousenband kopen, dan zal je even moeten zoeken bij je locale toko of zo.

Als je haast hebt koop je de roti’s gewoon in de winkel. Ik vond het natuurlijk leuk om dat zelf te doen. De instructies in het recept, zijn voor een amateur roti-bakker, zoals ik zelf. Het kan vast beter, maar dit werkte voor mij goed. Ik maakte ze ruim een uur van tevoren en warmde ze net voor het opdienen even op in de magnetron.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de roti

  • 400 gram roti mix (Chan’s)
  • 350 gram lauwwarm water
  • Zonnebloem olie voor het bakken
  • Bloem voor het uitrollen

Voor de curry

  • 4 eieren
  • zonnebloemolie
  • 2 rode uien
  • 3 knoflooktenen
  • halve eetlepel komijnpoeder
  • halve eetlepel koriander
  • 2 à 3 eetlepels Curry/Massala kruiden (Chan’s)
  • 1 tomaat
  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram kousenband of sperziebonen
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 groene peper

Vegetarische roti recept

De roti’s bakken

Roer de mix met het water tot een deeg. Rol hier acht ballen van en laat ze een half uur staan.

Na het half uur ga je een voor een de roti’s bakken. Doe dat als volgt:

Strooi niet te weinig bloem op het aanrecht. Pak nu een bal en duw die met de hand een beetje plat. Doe nu ook, niet al te zuinig, wat bloem op de bovenkant van het deeg. Rol het deeg met een deegroller uit tot ongeveer de grootte van je koekenpan. Als het gaat plakken, dan doe je er nog wat bloem op.

Maak wat zonnebloemolie heet in de koekenpan. Maak de roti van het aanrecht los met een spatel en doe hem in de pan. Bak beide kanten twee keer. Tussendoor kun je met een kwastje wat zonnebloemolie op de roti smeren, zodat de beide kanten niet te droog worden.

Herhaal dit tot alle roti’s gebakken zijn. Zet ze dan apart, met een omgekeerd bord er overheen tegen het uitdrogen. Warm ze straks, kort voor het opdienen nog even in de magnetron op.

De curry vulling bereiden

Kook eerst de eieren hard.

Intussen schil je de aardappelen. Snij ze in grote blokjes. Pel dan de knoflooktenen en snij ze in kleine stukjes. Versnipper ook de uien. Verwijder de zaden uit de groene peper en snij hem in stukjes. Snij de tomaat in blokjes. Was de kousenband (of de snijbonen) en snij de uiteinden er af. Snij ze daarna in stukjes van ongeveer 4 centimeter.

Zet voor het gemak alvast in een bakje de kruiden klaar die straks in de curry gaan: de knoflook, de peper, de komijn, de koriander en de massala kruiden.

Verhit wat zonnebloemolie in een grote hapjespan en bak de de uien er in. Voeg een paar minuten voor ze klaar zijn de kruiden toe en bak deze mee. Let op dat het mengsel niet verbrand. Doe er eventueel een beetje meer zonnebloemolie bij.

Roer de tomaat erdoor en bak die een paar minuutjes mee.

Roer dan de aardappelen er door heen en bak ze even mee zodat ze lekker onder de kruiden komen.

Voeg heet water toe totdat de aardappelen half onder staan. Breng het aan de kook en laat de bouillonblokjes in het water oplossen. Roer alles voorzichtig door elkaar heen. Laat de vulling dan met de deksel er op sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn.

Voeg nu de kousenband of de sperziebonen toe, leg de deksel weer op de pan en kook alles nog vijf minuten.

Bak intussen de gepelde eieren even aan in wat zonnebloemolie. Roer de eieren dan voorzichtig door het mengsel.

Proef daarna of de curry op smaak is en voeg eventueel wat zout en peper toe.

Serveer tot slot de vulling samen met de opgewarmde roti’s.

Vegetarische roti recept boven

Meer lekkere gerechten

Vond je dit een lekker gerecht, dan vind je deze recepten waarschijnlijk ook lekker:

Of verzin zelf een vegetarisch recept. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de tips voor lekker vegetarisch koken.

Comments (3)

Hoi Joost, al een hele tijd niet meer gemaakt, nu staat het op het menu voor deze week! Lekker! Ik maak de rotiplaten niet zelf, maar haal ze bij Ropram in Rotterdam, die zijn erg lekker. Zo is het voor ons een beetje take-away en een beetje van mezelf. Dank voor de inspiratie! Groet Nicolet

Kijk dat is leuk om te horen. Eet smakelijk dan :).

Ben gek op roti, bedankt voor het delen van dit recept, ben wel benieuwd naar de vegetarische versie!

Leave a comment