Dit is het recept voor een lekkere vegetarische roti met uien, ei, aardappel en bonen. Een heerlijke variant op een traditioneel Surinaams gerecht. Leuk om op je gemak te maken terwijl je huis zich met de geur van de kruiden vult. Dit wil je zeker gaan eten!
Naar het receptHad ik al gezegd dat eten leuk en lekker moet zijn? Deze vegetarische roti past daar erg goed bij. De roti pannenkoek scheur je met de hand af en gebruik je om de curry op te pakken. De bonen, uien en aardappels zijn gesmoord in een lekker kruidige curry. Erg lekker!
Sperziebonen of kousenband?
Lui als ik ben koop ik meestal sperziebonen voor de roti. Wil je het gerecht wat origineler maken, koop dan kousenband. Helaas vind je dat vaak niet in de supermarkt. Wil je wel kousenband kopen, dan zal je even moeten zoeken bij je locale toko of zo.
Zelf roti’s maken?
Als je haast hebt koop je de roti’s gewoon in de winkel, dat is lekker makkelijk. Zelf de roti’s maken ik natuurlijk ook leuk. Dat kan ook prima met de instructies in het recept. Ook als je, net als ik, een amateur roti-bakker bent 😀. Ik maak ze ruim een uur van tevoren en warm ze net voor het opdienen even op in de magnetron.
Meer lekkere gerechten
Vond je de vegetarische roti een lekker gerecht, dan vind je deze recepten waarschijnlijk ook lekker:
Of verzin zelf een vegetarisch recept. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de tips voor lekker vegetarisch koken.
Hoi Joost, al een hele tijd niet meer gemaakt, nu staat het op het menu voor deze week! Lekker! Ik maak de rotiplaten niet zelf, maar haal ze bij Ropram in Rotterdam, die zijn erg lekker. Zo is het voor ons een beetje take-away en een beetje van mezelf. Dank voor de inspiratie! Groet Nicolet
Kijk dat is leuk om te horen. Eet smakelijk dan :).
Ben gek op roti, bedankt voor het delen van dit recept, ben wel benieuwd naar de vegetarische versie!