Vegetarische mie goreng

Vegetarische mie goreng recept feb 2020 1

Dit is het recept voor vegetarische mie goreng. Een heerlijk en makkelijk gerecht met met wok noedels, prei, ui, taugé en sperziebonen en nog veel meer lekkers.

Op zoek naar een lekker ‘bami achtig’ gerecht, kwam ik dit recept voor vegetarische mie goreng tegen. Het mooie van het recept: het is lekker pittig, maar zeker niet te heet. Zelfs niet met de hot satésaus die ik er graag bij serveer.

Het oorspronkelijke recept komt van Food.com. Het vertalen naar Hollandse maten heb ik al voor je gedaan in het recept hieronder. Dat scheelt weer wat gepuzzel. Het is een recept voor een Indonesisch gerecht, dat makkelijk te maken is, als je de stappen volgt.

Als serveersuggestie heb ik er pindasaus, gebakken uitjes en cassave crackers bij gezet. Liefst koop je ze allemaal tegelijk vind ik eigenlijk, want ik hou niet van kiezen. Maar het is maar wat je lekker vindt.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediënten

Mie goreng voor 4 personen:

  • 250 gram wok noedels
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook.
  • 1 centimeter gemberwortel
  • 1 prei
  • 125 gram sperziebonen
  • 125 gram taugé
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • circa 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eieren
  • handje ongezouten pinda’s

Lekker voor erbij:

  • gebakken uitjes
  • (hot) satésaus
  • cassave crackers

Vegetarische mie goreng recept

Als eerste staat hier een filmpje waarin je ziet hoe je de mie maakt. Onder de film vind je de beschrijving in tekst.

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je de mie goreng:

  1. Doe 1 eetlepel arachideolie in een kleine bakpan. Bak de eieren met de dooier kapot. Laat ze dan even afkoelen.

  2. Snij de ui in stukjes Snij de knoflook fijn. Schrap de ‘schil’ van de gember met een theelepeltje en snij hem daarna ook klein. Zet ze samen even apart.

  3. Snij de lelijke delen van het groen van de prei af. Snij dan de prei in de lengte doormidden. Was de prei daarna goed want er zit vaak zand in het groene deel. Snij de prei dan in halve ringen. Dop de snijbonen, was ze en snij ze in stukken. Snij het afgekoelde gebakken ei in reepjes.

  4. Kook nu de noedels twee minuten, terwijl je ze met twee vorken uit elkaar trekt. Giet ze af in een vergiet en koel ze af met koud stromend water. Zet de noedels daarna even apart.

  5. Verhit 3 eetlepels arachideolie in een wok of een grote pan. Voeg dan de ui, de knoflook en de gember toe. Bak het geheel tot de ui zacht is geworden.

  6. Voeg dan de prei, de sperziebonen en de taugé toe. Bak het geheel weer ze tot met name de sperziebonen beetgaar zijn.

  7. Voeg dan de noedels, de ei-reepjes, de ketjap manis, de pinda’s en de sambal toe. Roerbak het geheel tenslotte nog ongeveer 5 minuten tot het goed heet is.

Dien de vegetarische mie goreng warm op. Serveer er bijvoorbeeld gebakken uitjes, pindasaus, of cassave crackers bij.

Vegetarische mie goreng recept boven

Meer hoofdgerechten

Vind je de vegetarische mie goreng  lekker? Dan zoek je vast meer lekkere recepten. Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je ze allemaal. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Leave a comment