Vegetarische mie goreng

Vegetarische mie goreng recept boven

Dit is het recept voor vegetarische mie goreng. Een heerlijk en makkelijk gerecht met met wok noedels, prei, ui, taugé en sperziebonen en nog veel meer lekkers.

Op zoek naar een lekker ‘bami achtig’ gerecht, kwam ik dit recept voor vegetarische mie goreng tegen. Het mooie van het recept: het is lekker pittig, maar zeker niet te heet. Zelfs niet met de hot satésaus die ik er graag bij serveer.

Het oorspronkelijke recept komt van Food.com. Het vertalen naar Hollandse maten heb ik al voor je gedaan in het recept hieronder. Dat scheelt weer wat gepuzzel. Het is een recept voor een Indonesisch gerecht, dat makkelijk te maken is, als je de stappen volgt.

Als serveersuggestie heb ik er pindasaus, gebakken uitjes en cassave crackers bij gezet. Liefst koop je ze allemaal tegelijk vind ik eigenlijk, want ik hou niet van kiezen. Maar het is maar wat je lekker vindt.

Tip: mis geen recept meer en volg eetman,nl nu op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 gram wok noedels
  • 4 eetlepels arachide olie
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook.
  • 1 centimeter gemberwortel
  • 1 prei
  • 100 gram sperziebonen
  • 125 gram taugé
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • circa 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eieren
  • handje ongezouten pinda’s

Lekker voor er bij:

  • gebakken uitjes
  • (hot) satésaus
  • cassave crackers

Vegetarische mie goreng recept

Bak de eieren met de dooier kapot. Laat ze dan even afkoelen en snij ze dan in reepjes.

Snij de ui in stukjes Snij de knoflook fijn. Schrap de ‘schil’ van de gember met een theelepeltje en snij hem daarna ook klein. Zet ze samen even apart.

Snij de lelijke delen van het groen van de prei af. Snij dan de prei in de lengte doormidden. Was de prei daarna goed want er zit vaak zand in het groene deel. Snij de prei dan in halve ringen. Dop de snijbonen, was ze en snij ze in stukken.

Kook nu de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet en koel ze af met koud stromend water. Zet de noedels daarna even apart.

Verhit de arachide olie in een wok of een grote pan. Voeg dan de ui, de knoflook en de gember toe. Bak het geheel tot de ui zacht is geworden.

Voeg dan de prei, de sperziebonen en de taugé toe. Bak het geheel weer ze tot met name de sperziebonen beetgaar zijn.

Voeg dan de noedels, de ei-reepjes, de ketjap manis, de pinda’s en de sambal toe. Roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten tot het goed heet is.

Dien tenslotte de vegetarische mie goreng warm op en serveer er bijvoorbeeld gebakken uitjes, pindasaus, of cassave crackers bij.

Vegetarische mie goreng recept voor

Meer hoofdgerechten

Vond je de vegetarische mie goreng  lekker? Dan zoek je vast meer lekkere hoofdgerechten. Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je ze allemaal. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Leave a comment