5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vegetarische mie goreng

Mie goreng wordt vaak met kip, rundvlees of garnalen bereid, maar je kunt het ook prima zonder vlees maken. Dit vegetarische mie goreng recept zit boordevol smaak, met woknoedels, prei, ui, taugé, sperziebonen en nog veel meer lekkers. Een heerlijk en makkelijk gerecht!

Naar het recept

Op zoek naar een lekker bami-achtig gerecht, kwam ik dit recept voor een vega mie goreng tegen. Wat ik er fijn aan vind: het is lekker pittig, maar zeker niet te heet. Zelfs niet met de hot satésaus die ik er graag bij serveer.

Het oorspronkelijke recept komt van Food.com. Het vertalen van ‘inches’, ‘cups’ en ‘pounds’ naar Hollandse maten heb ik al voor je gedaan. Dat scheelt weer wat gepuzzel. Verder heb ik er weining aan veranderd. Dit Indonesische gerecht kent vrij veel ingrediënten. Toch is het makkelijk te maken, als je gewoon de stappen volgt.

Dien de mie goreng warm op. Serveer er bijvoorbeeld gebakken uitjes, pindasaus, of cassave crackers bij.

Vegetarische mie goreng

5.0 van 1 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

40

minuten

Vegetarische mie goreng maken? Dit lekkere gerecht met noedels, prei, ui, taugé en sperziebonen is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak!

Ingrediënten

  • 250 gram wok noedels

  • 4 eetlepels arachideolie

  • 1 kleine ui

  • 3 teentjes knoflook.

  • 1 centimeter gemberwortel

  • 1 prei

  • 125 gram sperziebonen

  • 125 gram taugé

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 theelepel sambal oelek

  • 2 eieren

  • 1 handje ongezouten pinda’s

  • Lekker voor erbij
  • gebakken uitjes

  • (hot) satésaus

  • cassave crackers

Recept

  • Bak de eieren
    Doe een klein beetje arachideolie in een kleine bakpan. Doe 2 eieren in de pan en maak de dooier kapot. Bak de eieren en laat ze dan afkoelen.
  • Ui, knoflook en gember snijden
    Snij 1 kleine ui in stukjes. Snij 3 teentjes knoflook fijn. Schrap met een theelepel de ‘schil’ van 1 centimeter gember en snij hem daarna ook fijn. Zet ze samen even apart.
  • Prei, snijbonen en ei snijden
    Snij de lelijke delen van het groen van 1 stengel prei af. Snij de prei in de lengte doormidden. Was hem goed, want er zit vaak zand in het groene deel. Snij de prei in halve ringen. Was 125 gram snijbonen. Haal de uiteinden er vanaf en snij ze in stukken. Snij het afgekoelde gebakken ei in reepjes.
  • Noedels koken
    Breng een pan water aan de kook. Kook daarin 250 gram wok noedels twee minuten, terwijl je ze met twee vorken uit elkaar trekt. Giet ze af in een vergiet en koel ze af met koud stromend water. Zet de noedels daarna even apart.
  • Ui, knoflook en gember bakken
    Verhit 3 eetlepels arachideolie in een wok of een grote pan. Voeg dan de ui, de knoflook en de gember toe. Bak het ongeveer 4 minuten, tot de ui zacht is geworden.
  • Prei, sperziebonen en taugé meebakken
    Voeg dan de prei, de sperziebonen en de taugé toe. Bak het geheel ongeveer 8 minuten, tot de sperziebonen beetgaar zijn.
  • Noedels, ei, ketjap, pinda’s en sambal meebakken
    Voeg dan de noedels, de ei-reepjes, 2 eetlepels ketjap manis, een handje ongezouten pinda’s en 1 theelepel sambal toe. Roerbak het geheel tenslotte nog ongeveer 5 minuten tot het goed heet is.

Recept video

Opmerkingen

  • Dien de vegetarische mie goreng warm op. Serveer er bijvoorbeeld gebakken uitjes, pindasaus, of cassave crackers bij.

Meer hoofdgerechten

Vind je deze vegetarische mie goreng  lekker? Dan zoek je vast meer lekkere recepten. Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je ze allemaal. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met mijn tips voor lekker vegetarisch koken.

Vegetarische mie goreng recept 800x800
Vegetarische mie goreng

About the Author

Eetman

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

View All Articles