Mie goreng wordt vaak met kip, rundvlees of garnalen bereid, maar je kunt het ook prima zonder vlees maken. Dit vegetarische mie goreng recept zit boordevol smaak, met woknoedels, prei, ui, taugé, sperziebonen en nog veel meer lekkers. Een heerlijk en makkelijk gerecht!
Naar het receptOp zoek naar een lekker bami-achtig gerecht, kwam ik dit recept voor een vega mie goreng tegen. Wat ik er fijn aan vind: het is lekker pittig, maar zeker niet te heet. Zelfs niet met de hot satésaus die ik er graag bij serveer.
Het oorspronkelijke recept komt van Food.com. Het vertalen van ‘inches’, ‘cups’ en ‘pounds’ naar Hollandse maten heb ik al voor je gedaan. Dat scheelt weer wat gepuzzel. Verder heb ik er weining aan veranderd. Dit Indonesische gerecht kent vrij veel ingrediënten. Toch is het makkelijk te maken, als je gewoon de stappen volgt.
Dien de mie goreng warm op. Serveer er bijvoorbeeld gebakken uitjes, pindasaus, of cassave crackers bij.
Meer hoofdgerechten
Vind je deze vegetarische mie goreng lekker? Dan zoek je vast meer lekkere recepten. Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je ze allemaal. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met mijn tips voor lekker vegetarisch koken.
