Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vegetarische mie goreng

Dit is het recept voor vegetarische mie goreng. Een heerlijk en makkelijk gerecht met met wok noedels, prei, ui, taugé en sperziebonen en nog veel meer lekkers.

Op zoek naar een lekker ‘bami achtig’ gerecht, kwam ik dit recept voor vegetarische mie goreng tegen. Het mooie van het recept: het is lekker pittig, maar zeker niet te heet. Zelfs niet met de hot satésaus die ik er graag bij serveer.

Het oorspronkelijke recept komt van Food.com. Het vertalen naar Hollandse maten heb ik al voor je gedaan in het recept hieronder. Dat scheelt weer wat gepuzzel. Het is een recept voor een Indonesisch gerecht, dat makkelijk te maken is, als je de stappen volgt.

Als serveersuggestie heb ik er pindasaus, gebakken uitjes en cassave crackers bij gezet. Liefst koop je ze allemaal tegelijk vind ik eigenlijk, want ik hou niet van kiezen. Maar het is maar wat je lekker vindt.

Ingrediënten

Mie goreng voor 4 personen:

  • 250 gram wok noedels
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook.
  • 1 centimeter gemberwortel
  • 1 prei
  • 125 gram sperziebonen
  • 125 gram taugé
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • circa 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eieren
  • handje ongezouten pinda’s

Lekker voor erbij:

  • gebakken uitjes
  • (hot) satésaus
  • cassave crackers

Vegetarische mie goreng recept

Als eerste staat hier een filmpje waarin je ziet hoe je de mie maakt. Onder de film vind je de beschrijving in tekst.

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je de mie goreng:

  1. Bak de eieren

    Doe 1 eetlepel arachideolie in een kleine bakpan. Bak 2 eieren met de dooier kapot. Laat ze dan even afkoelen.

  2. Ui, knoflook en gember snijden

    Snij 1 kleine ui in stukjes Snij 3 teentjes knoflook fijn. Schrap de ‘schil’ van 1 centimeter gember met een theelepeltje en snij hem daarna ook klein. Zet ze samen even apart.

  3. Prei, snijbonen en ei snijden

    Snij de lelijke delen van het groen van 1 prei af. Snij dan de prei in de lengte doormidden. Was de prei daarna goed want er zit vaak zand in het groene deel. Snij de prei dan in halve ringen. Dop 125 gram snijbonen, was ze en snij ze in stukken. Snij het afgekoelde gebakken ei in reepjes.

  4. Noedels koken

    Kook nu 250 gram wok noedels twee minuten, terwijl je ze met twee vorken uit elkaar trekt. Giet ze af in een vergiet en koel ze af met koud stromend water. Zet de noedels daarna even apart.

  5. Ui, knoflook en gember bakken

    Verhit 3 eetlepels arachideolie in een wok of een grote pan. Voeg dan de ui, de knoflook en de gember toe. Bak het geheel tot de ui zacht is geworden.

  6. Prei, sperziebonen en taugé meebakken

    Voeg dan de prei, de sperziebonen en 125 gram taugé toe. Bak het geheel weer ze tot met name de sperziebonen beetgaar zijn.

  7. Noedels, ei, ketjap, pinda’s en sambal meebakken

    Voeg dan de noedels, de ei-reepjes, 2 eetlepels ketjap manis, een handje ongezouten pinda’s en 1 theelepel sambal toe. Roerbak het geheel tenslotte nog ongeveer 5 minuten tot het goed heet is.

Dien de vegetarische mie goreng warm op. Serveer er bijvoorbeeld gebakken uitjes, pindasaus, of cassave crackers bij.

Vegetarische mie goreng recept feb 2020 800x800
Vegetarische mie goreng

Meer hoofdgerechten

Vind je de vegetarische mie goreng  lekker? Dan zoek je vast meer lekkere recepten. Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je ze allemaal. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen