Op zoek naar een lekker ‘bami achtig’ gerecht, kwam ik dit recept voor vegetarische mie goreng tegen. Heerlijk met wok noedels, prei, ui, taugé en sperziebonen. Een Indonesisch recept dat makkelijk te maken is als je de stappen volgt. Ik vond het op de web site Food.com. Het vertalen naar Hollandse maten heb ik al voor je gedaan in het recept hier onder. Dat scheelt weer wat gepuzzel.

Als serveer suggestie heb ik er pindasaus, gebakken uitjes en cassave crackers bij gezet. Liefst allemaal tegelijk vind ik eigenlijk. Maar het is maar wat je lekker vindt. Om te drinken: een glas water kan, maar een biertje is ook heerlijk. Ik koos voor een Heineken 0,0%. Ook daar kon ik de sambal goed mee afblussen.

Vegetarische mie goreng recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram wok noedels
  • 4 eetlepels arachide olie
  • 0,5 ui
  • 3 teentjes knoflook.
  • 1 centimeter gemberwortel
  • 1 prei
  • 100 gram sperziebonen
  • 125 gram taugé
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • circa 1 eetlepel sambal oelek (naar smaak)
  • 1 ei
  • handje ongezouten pinda’s

Lekker voor er bij

  • gebakken uitjes
  • pindasaus
  • cassave crackers

De vegetarische mie goreng bereiden

Bak de eieren met de dooier kapot. Laat ze even afkoelen en snij ze dan in reepjes.

Snij de ui in stukjes Snij de knoflook fijn. Schrap de ‘schil’ van de gember met een theelepeltje en snij hem daarna ook klein. Zet ze samen even apart.

Snij de lelijke delen van het groen van de prei af. Was de rest van de prei goed, er zit vaak zand in het groen. Snij hem verder in ringen. Dop de snijbonen, was ze en snij ze in stukken.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af in een vergiet en koel ze af met koud stromend water. Zet de noedels daarna even apart.

Verhit de arachide olie in een wok of een grote pan. Voeg dan de ui, de knoflook en de gember toe. Bak het geheel tot de ui zacht is geworden.

Voeg dan de prei, de sperziebonen en de taugé toe. Bak het geheel weer ze tot met name de sperziebonen beetgaar zijn.

Voeg dan de noedels, de ei-reepjes, de ketjap manis, de pinda’s en de sambal toe. Roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten tot het goed heet is.

Dien de vegetarische mie goreng warm op en serveer er bijvoorbeeld gebakken uitjes, pindasaus, of casave crackers bij.

Meer hoofdgerechten

Vond je de vegetarische mie goreng  lekker? zoek je nog meer vegetarische hoofdgerechten? Op deze pagina vind je ze allemaal. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 151 times, 1 visits today)