Dit is het recept voor vegetarische mie goreng. Een heerlijk en makkelijk gerecht met met wok noedels, prei, ui, taugé en sperziebonen en nog veel meer lekkers.
Op zoek naar een lekker ‘bami achtig’ gerecht, kwam ik dit recept voor vegetarische mie goreng tegen. Het mooie van het recept: het is lekker pittig, maar zeker niet te heet. Zelfs niet met de hot satésaus die ik er graag bij serveer.
Het oorspronkelijke recept komt van Food.com. Het vertalen naar Hollandse maten heb ik al voor je gedaan in het recept hieronder. Dat scheelt weer wat gepuzzel. Het is een recept voor een Indonesisch gerecht, dat makkelijk te maken is, als je de stappen volgt.
Als serveersuggestie heb ik er pindasaus, gebakken uitjes en cassave crackers bij gezet. Liefst koop je ze allemaal tegelijk vind ik eigenlijk, want ik hou niet van kiezen. Maar het is maar wat je lekker vindt.
Ingrediënten
Mie goreng voor 4 personen:
- 250 gram wok noedels
- 4 eetlepels arachideolie
- 1 kleine ui
- 3 teentjes knoflook.
- 1 centimeter gemberwortel
- 1 prei
- 125 gram sperziebonen
- 125 gram taugé
- 2 eetlepels ketjap manis
- circa 1 theelepel sambal oelek
- 2 eieren
- handje ongezouten pinda’s
Lekker voor erbij:
- gebakken uitjes
- (hot) satésaus
- cassave crackers
Vegetarische mie goreng recept
Als eerste staat hier een filmpje waarin je ziet hoe je de mie maakt. Onder de film vind je de beschrijving in tekst.
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je de mie goreng:
- Bak de eieren
Doe 1 eetlepel arachideolie in een kleine bakpan. Bak 2 eieren met de dooier kapot. Laat ze dan even afkoelen.
- Ui, knoflook en gember snijden
Snij 1 kleine ui in stukjes Snij 3 teentjes knoflook fijn. Schrap de ‘schil’ van 1 centimeter gember met een theelepeltje en snij hem daarna ook klein. Zet ze samen even apart.
- Prei, snijbonen en ei snijden
Snij de lelijke delen van het groen van 1 prei af. Snij dan de prei in de lengte doormidden. Was de prei daarna goed want er zit vaak zand in het groene deel. Snij de prei dan in halve ringen. Dop 125 gram snijbonen, was ze en snij ze in stukken. Snij het afgekoelde gebakken ei in reepjes.
- Noedels koken
Kook nu 250 gram wok noedels twee minuten, terwijl je ze met twee vorken uit elkaar trekt. Giet ze af in een vergiet en koel ze af met koud stromend water. Zet de noedels daarna even apart.
- Ui, knoflook en gember bakken
Verhit 3 eetlepels arachideolie in een wok of een grote pan. Voeg dan de ui, de knoflook en de gember toe. Bak het geheel tot de ui zacht is geworden.
- Prei, sperziebonen en taugé meebakken
Voeg dan de prei, de sperziebonen en 125 gram taugé toe. Bak het geheel weer ze tot met name de sperziebonen beetgaar zijn.
- Noedels, ei, ketjap, pinda’s en sambal meebakken
Voeg dan de noedels, de ei-reepjes, 2 eetlepels ketjap manis, een handje ongezouten pinda’s en 1 theelepel sambal toe. Roerbak het geheel tenslotte nog ongeveer 5 minuten tot het goed heet is.
Dien de vegetarische mie goreng warm op. Serveer er bijvoorbeeld gebakken uitjes, pindasaus, of cassave crackers bij.

Meer hoofdgerechten
Vind je de vegetarische mie goreng lekker? Dan zoek je vast meer lekkere recepten. Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je ze allemaal. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.