Heb jij ooit van sla wraps gehoord? Zo niet, dan is dat niet zo raar, want je ziet ze niet vaak. Daar ga ik verandering in brengen met dit recept voor sla wraps met bonen en granaatappel. Een heerlijke burrito-vulling verpakt in bladsla die een extra frisse smaak meegeeft aan het gerecht.

Ooit heb ik een deel van mijn studie in Birmingham gedaan. Sla wraps ken ik van een Chinees restaurant in die stad. Eén van hun gerechten werd in slabladen geserveerd, waarmee je het op moest eten. Het pittige Chinese gerecht werd lekker gecompenseerd door de smaak van de sla wrap. Het is al lang geleden, maar ik wilde iets dergelijks nog steeds eens maken.

Ik koos een recept van BBC Good Food als basis voor de zwarte bonen en granaatappel vulling. De granaatappel in dat recept is namelijk echt een lekkere toevoeging. Als je de sla wraps eet, dan geven die stukjes granaatappel een soort frisse explosie tussen de verder een beetje pittige bonen-vulling.

Je moet het natuurlijk wel leuk vinden om met je handen te eten; met mes en vork wordt het niets. Hou je daar nou helemaal niet van, dan kan je eventueel de sla wraps door burrito’s vervangen. Heb je weinig tijd of energie: de guacamole kan je eventueel ook kant-en-klaar kopen. Ik vond bijvoorbeeld deze van Santa Maria wel lekker.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de sla wraps:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 blikken van 400 gram zwarte bonen
  • 3 eetlepels appelazijn
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel zout
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 1 kleine ui
  • 10 gram koriander (handje)
  • 1 krop bladsla
  • Chipotle saus (bijvoorbeeld deze)

Voor de guacamole:

  • 1 teen knoflook
  • 5 gram koriander (2 eetlepels)
  • 1 groene jalapeño peper
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • 1 theelepel grof zeezout

Sla wraps met bonen en granaatappel recept

Begin met het makkelijkste. Haal de bladeren van een krop bladsla. Was ze en dep ze dan droog.

de guacamole maken

Snij de korianderblaadjes grof en doe ze dan in de vijzel. Haal de zaadjes uit de jalapeño peper. Snij de peper fijn en doe hem in de vijzel. Doe ook het grove zeezout erbij. Pers tenslotte ook de knoflookteentjes uit. Doe die ook in de vijzel. Maal alles in de vijzel fijn tot het een soort pasta wordt.

Halveer de avocado’s en haal de pit eruit. Snij ze dan in kleine blokjes. Pers de limoen uit.

Pak een soepbord en schep daar het vruchtvlees van de avocado in. Doe de inhoud van de vijzel erbij. Doe ook het sap van de limoen erbij en prak het dan met een vork, tot een beetje klonterig mengsel is ontstaan.

Zwarte bonen vulling maken

Snij de koriander en de ui klein. Zet ze samen apart.

Laat de zwarte bonen in een vergiet uitlekken en spoel ze schoon.

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Pers de knoflook uit en bak die kort, tot hij gaat verkleuren.

Voeg dan de zwarte bonen toe. Voeg ook de appelazijn, de honing, het paprikapoeder, de komijn en het zout toe. Maak alles heet, terwijl je de bonen een beetje prakt met een vork. Haal de pan dan van het vuur.

Schep nu de koriander, de ui en de pijnboompitten er doorheen.

Je mag met je handen eten

Zet de bladeren, de pan met het bonenmengsel, de guacamole en de Chipotle saus op tafel.

De sla wraps eet je met je handen. Doe ongeveer 2 eetlepels van het zwarte bonen mengsel op een slablad. Schep er een lepel guacamole bij en doe er tot slot een paar druppels van de Chipotle saus overheen.

Meer wrap recepten

Vind je de Sla wraps met bonen en granaatappel lekker? Dan ben je vast ook een fan van burrito’s of Mexicaanse recepten. Kijk dan ook eens op da pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen