Heb jij ooit van sla wraps gehoord? Zo niet, dan is dat niet zo raar, want je ziet ze niet vaak. Daar ga ik verandering in brengen met dit recept voor sla wraps met bonen en granaatappel. Ze hebben een heerlijke burrito-vulling met guacamole en granaatappel. De ‘wrap’ is van bladsla wat een extra frisse smaak meegeeft aan het gerecht.
Naar het receptOoit heb ik een deel van mijn studie in Birmingham gedaan. Sla wraps ken ik van een Chinees restaurant in die stad. Eén van hun gerechten werd in slabladen geserveerd, waarmee je het op moest eten. Het pittige Chinese gerecht werd lekker gecompenseerd door de smaak van de sla wrap. Het is al lang geleden, maar ik wilde iets dergelijks nog steeds eens maken.
Ik koos een recept van BBC Good Food als basis voor de zwarte bonen en granaatappel vulling. De granaatappel in dat recept is namelijk echt een lekkere toevoeging. Als je de sla wraps eet, dan geven die stukjes granaatappel een soort frisse explosie tussen de verder een beetje pittige bonen-vulling.
Je moet het natuurlijk wel leuk vinden om met je handen te eten; met mes en vork wordt het niets. Hou je daar nou helemaal niet van, dan kan je eventueel de sla wraps door burrito’s vervangen. Heb je weinig tijd of energie: de guacamole kan je eventueel ook kant-en-klaar kopen.
Meer wrap recepten
Vind je de Sla wraps met bonen en granaatappel lekker? Dan ben je vast ook een fan van burrito’s of Mexicaanse recepten. Kijk dan ook eens op da pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.