Home » Nieuws » De perfecte brunch

Het schrijven van een food blog heeft wel wat geks. Met koken loop je soms op de seizoenen vooruit. Zo zat ik me op verzoek van Jumbo al in Februari voor te bereiden op pasen. Zij hebben namelijk een uitgebreide paasbrunch pagina gemaakt, vol met lekkere recepten en tips. Voor als je het niet weet: in 2020 valt pasen op 12 april, dus je begrijpt dat ik er vroeg bij ben. Geen probleem natuurlijk. Uitslapen en dan ontbijten met een tafel vol lekkers, dat kan wat mij betreft elk weekend wel. Ik maakte de perfecte brunch dus gewoon al twee maanden voor pasen.

Natuurlijk heb ik er wat lekkers van gemaakt. Zo konden mijn vriendin en kinderen lekker genieten van een brunch die helaas, zoals dat bij mij altijd gaat, een beetje aan de late kant klaar was. Eén belangrijke reden was dat ik weer eens allemaal foto’s ging staan maken van het eten. De meeste mensen doen dat even snel met hun telefoon, maar daar neem ik dus onbehoorlijk veel tijd voor. De rest had allemaal wel wat sneller gekund en daarom hieronder mijn tips voor de perfecte brunch.

De perfecte brunch

Goed, hoewel ik deze keer dus zelf wat aan de late kant klaar was, heb ik zeker een paar tips voor je om jouw brunch helemaal perfect te laten verlopen.

Zo maak je de perfecte brunch:

 1. Meer dan alleen brood

  Een goede brunch is uitgebreide verwennerij aan het einde van de ochtend. Zorg voor meer dan alleen lekker brood, maak ook iets hartigs zoals een quiche, maak soep, of juist iets zoets zoals muffins. Dus leef je uit.

 2. Lekkere drankjes

  Voor mij hoort bij een luxe brunch zeker ook lekker vruchtensap. Maar dat niet alleen, zorg voor koffie, thee, of bubbels zoals prosecco of zelfs champagne.

 3. Makkelijke recepten

  Leuk als je iets speciaals wilt maken bij de brunch, maar je hebt vast ook geen zin om al uren bezig te zijn terwijl de hele familie nog aan het luieren is. Dus kies recepten met een korte bereidingstijd. Of waarbij je de voorbereiding al een dag van tevoren kan doen.

 4. Een goede voorbereiding

  Zorg dat je alles dat je nodig hebt al vooraf gekocht heb en indien mogelijk al klaar hebt staan op het aanrecht. Kies ook gerechten uit die je al vaker gemaakt hebt, dat gaat wel zo snel bij het bereiden.

 5. Wachttherapie

  Geef je gasten alvast iets lekkers en kleins te eten voor tijdens het wachten. Of geef ze alvast een lekker kopje espresso of zo. Dan kan jij op je gemak alles klaarmaken.

 6. Looks are everything

  Oké, dat het uiterlijk alles is, is wat overdreven met eten, want het moet vooral lekker zijn. Maar zeker in het geval van een brunch ga je voor een mooi gedekte tafel met je mooie borden, bekers, glazen enzovoort. Het oog wil ook wat tenslotte.

 7. Vergeet de basics niet

  Altijd leuk om je uit te leven met hele speciale hapjes en drankjes. Maar vergeet niet dat de meeste mensen ook gewoon de lekkere basis dingen willen eten. Broodjes, een ei, koffie, hagelslag, jij weet het beste waar ze van houden.

Zo kan er eigenlijk niets meer mis gaan.

De perfecte brunch ei

Onze brunch

Was onze brunch perfect? Ik vond van wel maar, zoals gezegd, waren we wel wat laat. Ik hield me dan ook niet aan mijn eigen regels. Zo ging ik in de ochtend nog alle boodschappen doen en maakte ik twee voor mij nieuwe recepten. Gelukkig had iedereen daardoor extra trek en werd het gewoon een gezellige en lekkere brunch.

Wat stond er bij ons op tafel:

 • Aspergesoep – Speciaal voor de brunch maakte ik een snelle aspergesoep. Deze soep is op basis van asperges uit een pot, zodat je hem ook makkelijk buiten het aspergeseizoen kan maken.
 • Brunchbroodjes – In de supermarkt vind je van die zakken met allemaal verschillende kleine afbak bolletjes en croissantjes door elkaar. Lekker en makkelijk. Natuurlijk was er ook roomboter, kaas, jam en hagelslag.
 • Cupcakes – Wist je dat je best snel cupcakes kan bakken? Ik maakte Espresso-chocolade cupcakes, erg lekker want koffie en chocolade passen nou eenmaal heel goed bij elkaar.
 • Perensap – Naast de wat mij betreft standaard koffie en thee, kocht ik een fles lekker puur perensap. Net even wat anders dan normaal en heel erg lekker.

Al met al hadden we meer dan genoeg voor vier personen en aten we de dag daarna gewoon weer een heerlijk ontbijtje van de restanten 😀.

De perfecte brunch 800x800
Perfecte brunch

Meer recepten

Heb je ook zin gekregen om zelf een lekkere brunch te maken? Op de pagina met alle voorgerechten vind je nog heel veel ideeën om soep te maken. Lekkere ontbijt en lunchrecepten vind je op deze pagina.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen