De teriyaki roerbak heeft naast de Japanse teryiaki saus heel veel smakelijke en gezonde ingrediënten: shiitake paddestoelen, peentjes, bosui en sperziebonen. Samen met de geurige basmati rijst en het geroosterde sesamzaad is dit een heerlijk hoofdgerecht.
Naar het receptToen ik deze roerbakschotel voor het eerst kookte was ik vooral op zoek naar een gerecht met tofu. Tofu is zo’n typisch vegetarisch ingrediënt, dat ik voor 2017 nog nooit in een recept gebruikt had. Dat kan natuurlijk niet op een vegetarisch blog. Zeker niet omdat tofu een goede bron van eiwit is.
Dit recept van Lassie.nl werd dus ‘my first tofu’. Voor het bakken van de tofu kwam ik nog wat tips tegen op Vegatopia.nl. Ik heb ze meteen maar in het recept verwerkt. Het is erg lekker geworden naar mijn mening.
Ik gebruik geroosterd sesamzaad. Maar als je dat niet kunt vinden, of gewoon graag alles zelf wilt doen, dan kan dat ook. Doe het sesamzaad dan in een warme koekenpan (zonder boter) en schud het regelmatig om. Als het goudbruin wordt is het klaar.
Meer roerbak recepten
Vind je de Teriyaki roerbak met shiitake lekker? Dan denk ik dat je deze recepten van Eetman.nl ook lekker zal vinden:
Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
Heerlijk recept! Ben sowieso dol op tofu.
Dank je wel, dat is leuk om te horen!