0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Ovenpasta met paprika, courgette en spinazie

Een flinke ovenschaal vol lekkere pasta, met heel veel groenten en kaas. Daar houdt iedereen wel van! Deze ovenpasta met paprika, courgette en spinazie is gelukkig ook nog eens makkelijk om te maken.

Naar het recept

Als ik ga koken dan wil ik vooral dat het een lekkere maaltijd wordt. Maar het is natuurlijk ook fijn als er veel gezonde groenten in zitten. Gelukkig is deze ovenpasta zowel gezond als lekker. Met uien, paprika’s, tomatenblokjes, courgette en zelfs spinazie zit het met de groenten wel goed. Voor de lekkere smaak voegde ik ook champignons en lekker veel kaas toe.

Veel werk is het niet om deze ovenschotel te maken. Terwijl de pasta kookt kan je het snijwerk doen. Dan alles even bakken, in de ovenschaal en kaas erover. In vijfentwintig minuten kan het al de oven in. Kleine moeite, groot plezier.

Gebruik wel een grote hapjespan en een grote ovenschaal. Zoals je in de video ziet past het bij mij maar net. Het is een flinke maaltijd, maar daar hoorde ik hier in huis niemand over klagen 😋.

Ovenpasta met paprika, courgette en spinazie

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

50

minuten

Wie houdt er niet van pasta? Deze ovenpasta met paprika, courgette en spinazie is makkelijk om te maken en super lekker!

Ingrediënten

  • 360 gram farfalle pasta

  • 2 uien

  • 250 gram champignons

  • 2 rode paprika’s

  • 1 courgette

  • 200 gram belegen kaas

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 2 theelepels gedroogde basilicum

  • zout naar smaak

  • peper naar smaak

  • 800 gram tomatenblokjes in blik

  • 125 milliliter slagroom

  • 100 gram spinazie

  • Ook nodig
  • grote ovenschaal

Recept

  • Farfalle koken
    Kook de farfalle in ongeveer 11 minuten ‘al dente’ dus relatief kort. Giet de pasta dan af. Volg voor exacte tijden de aanwijzingen op de verpakking.
  • Uien en champignons snijden
    Snij tijdens het koken de uien in halve ringen. Snij de champignons in plakjes. Zet ze samen apart.
  • Paprika’s en courgette snijden
    Haal dan de zaden uit de rode paprika’s en snij ze in grove stukken. Snij de courgette in blokjes. Zet ook deze samen apart.
  • Kaas raspen
    Rasp de belegen kaas met de grove rasp.
  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor naar 175 graden.
  • Uien en champignons bakken
    Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak dan de uien en de champignons tot ze zacht zijn.
  • Paprika, courgette, knoflook en kruiden toevoegen
    Voeg de paprika en courgette toe. Pers de knoflook uit en voeg die toe. Voeg dan ook de paprikapoeder, de gedroogde basilicum en naar smaak zout en peper toe. Bak het 3 minuten mee.
  • Tomatenblokjes en room toevoegen
    Voeg de tomatenblokjes en de slagroom toe. Schep het geheel door elkaar en breng het aan de kook.
  • Spinazie snijden
    Snij intussen de spinazie grof.
  • Spinazie, pasta en kaas toevoegen
    Haal de pan dan van het vuur. Schep dan de spinazie, de gekookte pasta en de helft van de geraspte kaas erdoor.
  • Ovenschaal vullen en bakken
    Schep de vulling in een grote ovenschaal. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel dan ongeveer 25 minuten op 175 graden.

Recept video

Meer recepten

Vind je deze ovenpasta met courgette, spinazie en paprika lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere pastagerechten op Eetman. Kijk daarvoor ook eens op de pagina met alle hoofdgerechten.

Ovenpasta met paprika courgette en spinazie 800x800
Ovenpasta met paprika courgette en spinazie

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen