Een flinke ovenschaal vol lekkere pasta, met heel veel groenten en kaas. Daar houdt iedereen wel van! Deze ovenpasta met paprika, courgette en spinazie is gelukkig ook nog eens makkelijk om te maken.
Naar het receptAls ik ga koken dan wil ik vooral dat het een lekkere maaltijd wordt. Maar het is natuurlijk ook fijn als er veel gezonde groenten in zitten. Gelukkig is deze ovenpasta zowel gezond als lekker. Met uien, paprika’s, tomatenblokjes, courgette en zelfs spinazie zit het met de groenten wel goed. Voor de lekkere smaak voegde ik ook champignons en lekker veel kaas toe.
Veel werk is het niet om deze ovenschotel te maken. Terwijl de pasta kookt kan je het snijwerk doen. Dan alles even bakken, in de ovenschaal en kaas erover. In vijfentwintig minuten kan het al de oven in. Kleine moeite, groot plezier.
Gebruik wel een grote hapjespan en een grote ovenschaal. Zoals je in de video ziet past het bij mij maar net. Het is een flinke maaltijd, maar daar hoorde ik hier in huis niemand over klagen 😋.
Meer recepten
Vind je deze ovenpasta met courgette, spinazie en paprika lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere pastagerechten op Eetman. Kijk daarvoor ook eens op de pagina met alle hoofdgerechten.

Dag Joost, het smaakte prima echter was het gerecht wel erg nat. Ik had al 1 blikje tomaten gebruikt ipv 2 die in je recept staan maar zelfs dan toch te nat. Ook heb ik 200 gr pasta gebruikt ipv 375 gram. Bij elkaar meer dan genoeg voor 4 personen.
Hoi Mary, bedankt voor je reactie. Vreemd dat je het met 1 blik minder al erg nat vond. Ik denk dat het persoonlijke smaak is. De pasta neemt ook nog wel vocht op in de oven, dus wellicht was dat ook een oorzaak.