0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Hollandse groente lasagne

Deze Hollandse groente lasagne is gezond, en lekker. De basis zijn voorgesneden Hollandse roerbak groenten, dat scheelt heel wat snijwerk!

Naar het recept

Niets fijner dan een lekkere lasagne. Dampend heet uit de oven en bij de eerste hap verbrand je je mond. Deze groente lasagne heeft dat alles en meer, want hij is ook nog eens snel klaar. Tenminste: als je de tijd in de oven niet meetelt.

Hoe ik op het idee voor dit recept kwam, was wel vreemd. Een neefje zou komen logeren. Om hem een plezier te doen wilden we verse patat maken. Tot mijn verbazing hadden mijn zoons geen trek daarin. Een uniek moment, maar wat te doen? Deze Hollandse groente lasagne was de oplossing. Gezond, niet te vet, lekker. Iedereen werd er blij van!

De basis voor dit recept kwam van pinchofyum.com. Helaas was het met cups als maateenheid. Hartstikke handig, maar niet voor mij. Maak je geen zorgen, ik heb de maten netjes omgerekend.

Maak het jezelf makkelijk en koop een zak met voorgesneden Hollandse roerbakgroente. Bijvoorbeeld met daarin bloemkool, wortel, bleekselderij, paprika, broccoli en sperziebonen. Zo ben in no time klaar.

Hollandse groente lasagne

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

1

uur 

20

minuten

Deze Hollandse groente lasagne is gezond, en lekker. De basis zijn voorgesneden Hollandse roerbak groenten, dat scheel heel wat snijwerk!

Ingrediënten

  • 400 gram voorgesneden Hollandse roerbakgroente

  • 1 kleine ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 250 gram ricotta kaas

  • 1 ei

  • 60 gram verse spinazie

  • 1 rode peper

  • 500 gram passata (gezeefde tomaten)

  • 10 volkoren lasagnebladen

  • 200 gram mozzarella

  • Ook nodig
  • aluminiumfolie

Recept

  • Roerbak groenten snijden
    Indien nog nodig: snij de roerbak groenten klein en zet ze even apart.
  • Ui, knoflook en peper snijden
    Snij de ui klein. Snij de knoflook fijn. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij hem fijn. Zet deze ingrediënten ook samen apart.
  • Ui, knoflook en peper bakken
    Bak de ui, de knoflook en de rode peper in de olijfolie op een middelhoog vuur tot ze glazig worden.
  • Roerbakgroenten meebakken
    Voeg dan de Hollandse roerbakgroenten toe. Bak het geheel 7 minuten tot de groenten zacht worden. Zet dan de pan even van het vuur weg.
  • Ei, ricotta en spinazie mengen
    Klop het ei door de ricotta kaas. Snij de spinazie wat kleiner en meng die er dan ook doorheen.
  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Ovenschaal invetten
    Vet een ovenschaal van ongeveer 20 x 30 centimeter in met olijfolie.
  • Lasagne – laag 1
    Doe een derde deel van de passata in de bodem van de vorm. Leg daarop 4 van de lasagne vellen. Doe daarop de helft van het ricotta mengsel. Daarop doe je de helft van het groentemengsel.
  • Lasagne – laag 2
    Herhaal dit, dus weer een derde van de passata, lasagne vellen, de rest van het ricotta mengsel en rest van het groente mengsel.
  • Lasagne – laag 3
    Eindig met een laag lasagnebladen, de rest van de passata en tenslotte plakjes mozzarella.
  • 40 minuten bakken met folie
    Doe wat aluminiumfolie over de vorm. Bak de lasagne 40 minuten.
  • 10 minuten bakken zonder folie
    Verwijder dan de aluminiumfolie en bak de lasagne nog 10 ongeveer minuten tot de kaas goed gesmolten is.

Recept video

Meer recepten

Vind je de Hollandse groente lasagne lekker? Zoek je nog meer lekkere (lasagne) recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Hollandse groente lasagne aug 2018 800x800
Hollandse groente lasagne

About the Author

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

View All Articles