Een van de makkelijkste recepten op Eetman en toch heerlijk om te eten. Deze taco met jackfruit en shoarma kruiden is snel gemaakt en hartstikke lekker.
Maak je wel eens taco’s? Ik kocht de taco schelpen kant en klaar. Makkelijk en ze smaken goed. Het enige wat je dus nog zelf hoeft te bedenken is de vulling.
Het leek me leuk om partjes young jackfruit klein te maken en op smaak te maken met shoarma kruiden. Een soort ‘pulled yackfruit’ dus. Je kunt ook blikjes pulled jackfruit kant en klaar kopen. Nauwelijks duurder en het scheelt een paar minuten werk.
Natuurlijk vulde ik de taco schelpen niet alleen met jackfruit. Zoals in veel taco recepten gebruikte ik ook zwarte bonen, mais, tomaat ui en voor de extra smaak lekkere belegen kaas.
Taco’s eet je het makkelijkste gewoon uit de hand. Eet ze wel boven een bord, anders wordt het een rommeltje. Met mes en vork zal vast ook wel lukken, maar dat is toch veel minder leuk.
Ingrediënten
Taco’s voor 4 personen:
- 12 taco schelpen
- 550 gram blik young jackfruit
- 2 eetlepels kruiden mix voor shoarma (12 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram blik zwarte bonen
- 150 gram cherry tomaten
- 100 gram belegen kaas
- 150 gram blikje mais
- 1 middelgrote ui
- 1 theelepel sambal
Taco met jackfruit en shoarma kruiden recept
In deze video zie je hoe makkelijk je deze met jackfruit en bonen gevulde taco’s maakt. In het recept onder de video lees je alles nog even stap voor stap na.
Taco met jackfruit en shoarma kruiden maken
Benodigde tijd: 30 minuten.
Zo maak je de taco met jackfruit en bonen:
- Jackfruit los maken
Giet een 550 gram blik Young jackfruit af en laat het even uit lekken. Doe het dan in een kom. Trek de stukjes met twee vorken uit elkaar.
- Kruiden en sambal erdoor
Meng er 2 eetlepels kruidenmix voor shoarma en 1 theelepel sambal doorheen. Laat het een tijdje staan en roer het af en toe door.
- Ui en tomaat snijden
Snij intussen 1 middelgrote ui klein. Halveer 150 gram cherry tomaten. Zet ze beiden even apart.
- Jackfruit bakken
Doe 2 eetlepels olijfolie in een bakpan. Zet hem op middelhoog vuur. Voeg de jackfruit toe en bak die 4 minuten.
- Ui meebakken
Voeg de ui toe en bak die 3 minuten mee.
- Zwarte bonen en mais meebakken
Laat een 400 gram blik zwarte bonen en een 150 gram blik mais uitlekken. Doe ze in de pan en bak ze 4 minuten mee.
- Kaas raspen
Rasp intussen 100 gram belegen kaas.
- Taco schelpen verwarmen
Verwarm 12 taco schelpen 3 minuten op 160 graden in een Airfryer. Je hoeft de Airfryer niet voor te verwarmen. Je kunt ook een normale oven gebruiken. Die moet je wel even voorverwarmen.
- Kaas en tomaat door de vulling
Haal intussen de pan van het vuur en schep er 2/3 deel van de kaas door. Schep daarna ook de cherry tomaten door de vulling.
- Taco schelpen vullen
Vul de verwarmde taco schelpen met de inhoud van de pan. Strooi dan ook de resterende kaas over de vulling.

Vergelijkbare recepten
Vind je deze taco’s met jackfruit en shoarma kruiden lekker? Je vind nog veel meer lekkere recepten op de pagina met alle hoofdgerechten. Bijvoorbeeld deze Mexicaanse taco schelpen met mais, paprika en zwarte bonen.