Home » Nieuws » De lekkerste delicatessen

Goede ingrediënten maken koken pas echt een feest. Voor kookfans is de delicatessenwinkel leuker dan een snoepwinkel. Je ziet er de meest bijzondere dingen. De lekkerste delicatessen prikkelen je fantasie voor volgende lievelingsgerecht.

Ook ik heb mijn vaste standaard recepten. Perfect voor het dagelijkse koken en wanneer ik zeker wilt zijn dat het gerecht gaat lukken. Maar alleen maar op zeker koken is natuurlijk hartstikke saai. Nieuwe gerechten ontdekken en nieuwe ingrediënten gebruiken, dat maakt koken pas echt leuk.

Delicatessen van Delicious vanilla

Op bezoek in een andere stad is het altijd leuk om bij de delicatessenwinkel binnen te lopen. Meestal loopt het water je in de mond, je zou zo de winkel leegkopen. Heel wat anders dan wat je in de gemiddelde supermarkt ziet.

Toch hoef je voor de lekkerste delicatessen de deur niet uit. Delicious vanilla is een online delicatessenwinkel met heel veel keuze. Een paar jaar geleden was dit nog een specialist met goede kwaliteit vanille. Tegenwoordig is het assortiment veel uitgebreider. Een web shop vol bijzondere producten uit binnen- én buitenland. Je moet er zeker eens kijken.

De lekkerste delicatessen - kruiden Uitgelicht
Kruiden

De lekkerste delicatessen

Volgens Van Dale zijn delicatessen ‘iets dat bijzonder lekker is’. Wil je weten wat ik de bijzonderste delicatessen uit de winkel van Delicious vanilla vindt? Deze vijf zijn in ieder geval heel erg lekker.

  • Saffraan – In dit lijstje kan saffraan niet ontbreken. Deze specerij is gemaakt van de stampers van een speciaal soort krokus bloem, die gedroogd en licht geroosterd worden. Er zijn meer dan 100.000 bloemen nodig voor 1 kilo saffraan. Bizar! Ik maak er bijvoorbeeld lekkere paella met cashewnoten mee.
  • Citroencake met mascarpone – Deze moet ik echt een keer gaan proberen. Kant en klare mix voor een cake die me heerlijk lijkt. Alleen nog ei en boter toevoegen. Dat kan ik wel!
  • Witte balsamico azijn – De witte balsamico azijn bij Delicious Vanila is gemaakt van most van de Trebbiano druif. Deze azijn heeft 4 jaar gerijpt op houten vaten. De kleur is wit omdat deze most in eerste instantie ongekookt wordt verwerkt. Witte balsamico is bijvoorbeeld fijn in salades waar de kleur van de normale balsamico azijn niet mooi is.
  • Maple Syrup / Ahornsiroop – Deze zoete siroop is gemaakt van het sap van de esdoorn. Het is één van mijn favoriete smaakmakers. Je kan ahornsiroop gebruiken in heel veel gerechten of drankjes. Ik gebruikte het bijvoorbeeld in deze pecan pie.
  • Vanille – Of je nu vanille extract zoekt of echte vanillestokjes, natuurlijk kan je dat bij Delicious vanilla vinden. Voor veel recepten gebruik ik het extract. Maar als de vanillesmaak echt de hoofdrol moet hebben, gaat er niets boven de stokjes.
De lekkerste delicatessen - Pannenkoeken met ahornsiroop 800x800
Pannenkoeken met ahornsiroop

Wat zou jij aanraden?

Ben jij ook een echte kookfan? Wat kan jij niet laten staan als je de delicatessen winkel in loopt? Of zag je een favoriet bij Delicious vanilla? Zet het in de reacties onder dit artikel. Ik ben benieuwd.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen