Home » Nieuws » Tips voor een lekker ontbijt

Een goed ontbijt is de perfecte start van de dag. Op een werkdag moet het ontbijt natuurlijk even snel. Heb je meer tijd? Maak er dan wat moois van met mijn tips voor een lekker ontbijt.

Je hebt mensen die alleen met een kopje koffie ontbijten. Daar kan ik me niets bij voorstellen. Het ontbijt kan me niet uitgebreid genoeg zijn. Bijvoorbeeld met de feestdagen of in de vakantie is het heerlijk om eens flink uit te pakken met een extra lekker ontbijt. 

Wat ik ook altijd een feest vind zijn de uitgebreide ontbijtbuffetten als je in een hotel hebt overnacht. Zo uitgebreid zal je het thuis waarschijnlijk niet doen, maar met een beetje fantasie kan je er echt wat bijzonders van maken.

Tips voor een lekker ontbijt

Heb je even geen fantasie voor wat je wilt maken? Met deze tips kom je vast op een origineel idee.

Doe alsof je op vakantie bent

Maak van je huis een vakantieadres. Begin je dag met een buitenlands thema. Frans, met stokbrood en croissants en jus d’orange. Of mijn favoriet: een full English breakfast. Maar je kunt het ook verder weg zoeken. Hoewel? In China kreeg ik ooit rijst bij het ontbijt. Dat zal ik je niet aanraden.

Laat je ontbijt bezorgen

Gemak dient de mens. Blijf ‘s ochtends lekker lang in bed liggen. Daar wordt je immers ook gelukkig van. Laat het ontbijt bezorgen. Er is online heel veel keuze dus dat zal het probleem niet zijn. Hooguit moet je na afloop nog even de kruimels opruimen.

Ontbijt in een hotel

Bij veel grote hotels kan je gewoon los een ontbijt kopen en aanschuiven. Hoe luxe is dat! Informeer wel vooraf wat er mogelijk is. Zeker bij kleinschalige hotels kan het zijn dat er alleen ruimte is voor de gasten die er overnachten.

Tappas

Bij tapas denk je waarschijnlijk aan heel veel kleine hapjes aan het einde van de dag. Dat zijn het tenslotte ook. Maar wat houdt je tegen om allemaal lekkers in de ochtend te eten. Google even naar ontbijt tapas en je vindt genoeg inspiratie.

Smoothie en fruit ontbijt

Om je dag maar meteen met een vitamine-boost te starten kan je een smoothie en fruit ontbijt maken. Maak een lekkere smoothie en zet er heerlijk fruit bij. Aardbeien, druiven, banaan, meloen, wat je maar lekker vindt.

Tips voor een lekker ontbijt - Engels ontbijt 800x800
Engels ontbijt

Wat is jouw ontbijt tip?

Je ziet het. Als je een beetje je fantasie gebruikt, kan je van je ontbijt echt wat bijzonders maken. Daarom ben ik ook heel benieuwd wat jouw meest bijzondere ontbijt ooit was? Heb je nog tips voor me, laat het dan weten in de reacties!

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen