Thaise curry met groenten cashewnoten en jasmijnrijst

Niet lang geleden at ik in Heeg een heerlijke kruidige curry. Dat was de reden om dit recept voor een lekkere Thaise curry met groenten cashewnoten en jasmijnrijst te maken.

Het recept hier onder komt van cookieandkate.com. Het was best een makkelijk recept en hieronder staat het daarom vrijwel ongewijzigd.

Let op met de rode curry kruidenpasta, daar zit vaak ansjovis of garnalenpoeder in. Als je het echt 100% vegetarisch wilt eten zal je dus de lijst met ingrediënten even door moeten nemen. Of je maakt de pasta zelf; in dat geval vind je de instructies bijvoorbeeld op dehippevegetarier.nl.

Nog een kleine tip: laat voor je kinderen op het laatst de rode peper weg. Tenminste: als ze niet van pittig eten houden.

Thaise curry met groenten cashewnoten en jasmijnrijst recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram jasmijnrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2,5 centimeter gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 wortelen (ongeveer 150 gram)
  • 3 eetlepels rode curry kruidenpasta
  • 1 theelepel sambal
  • 400 ml kokosmelk
  • 120 ml water
  • 100 gram cavolo nero of eventueel gewone boerenkool
  • 1,5 theelepels bruine suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 rode peper
  • zout naar smaak
  • 100 gram ongezouten cashew noten

Thaise curry met groenten cashewnoten bereiden

Voorbereiding

Snij de ui in kleine stukjes.

Schrap de ’korst’ van de gember met theelepel. Rasp of snij de gember dan in kleine stukjes. Pers de knoflook uit. Zet ze samen even apart.

Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze in repen van ongeveer vijf centimeter.

Schrap de wortelen schoon en snij ze in schijfjes van een halve centimeter dik.

Haal eventuele grove stengels uit de kool en snij de kool in kleine reepjes.

Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij hem in kleine stukjes.

De rijst maken

Spoel de rijst in een zeef schoon met wat koud water. Kook de rijst dan volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 10 minuten).

Haal de rijst dan van het vuur. Giet het water af en laat de rijst dan nog 10 minuten met de deksel op de pan staan. Maak de rijst vlak voor het serveren nog even los met een vork.

De curry maken

Begin ongeveer tegelijk met het koken van de rijst, met het maken van de curry.

Zet een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de olie toe als de pan heet is. Voeg dan de ui toe. Bak de ui circa 5 minuten tot hij glazig is. Voeg dan de knoflook en de gember toe en bak die 30 seconden mee.

Voeg dan de paprika’s en de wortelen toe. Bak ze circa 5 minuten mee, tot de paprika’s zacht zijn geworden.

Voeg dan de rode curry pasta en de sambal toe en bak het geheel nog twee minuten.

Voeg de kokosmelk, het water, de kool en de suiker toe. Roer het geheel even door elkaar en breng het aan de kook. Laat het dan nog circa 10 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht geworden zijn. Roer het af en toe door.

Haal de pan van het vuur. Breng de curry op smaak met de sojasaus, de rijstazijn en wat zout.

Serveren

Verdeel de rijst en de curry over kommetjes en verdeel er de cashewnoten en rode peper over.

Meer hoofdgerechten

Vond je de Thaise curry met groenten cashewnoten en jasmijnrijst lekker? Zoek je nog meer lekkere kruidige recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten.

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto's maken, schrijven. Mijn hobby's komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*