Inmiddels alweer een tijdje geleden at ik in Heeg een heerlijke Thaise curry met groenten en cashewnoten. Zo lekker dat ik thuis aan de slag ging om ook zo’n lekkere kruidige curry met pandanrijst te maken. Het resultaat: één van mijn favoriete recepten!
Naar het receptHet recept dat ik als basis gebruikte komt van cookieandkate.com. Een makkelijk recept, dat geen enkele ingewikkelde stap bevat. Zo kan iedereen zelf een heerlijke restaurant waardige curry maken!
Curry is natuurlijk een beetje pittig, maar deze curry is zeker niet te heet. Wil je hem toch nog wat milder hebben? Laat dan de rode peper en eventueel ook de sambal weg.
Welke rode curry moet je kopen?
Wil je echt 100% vegetarisch eten? Let dan welke rode curry je koopt. Vaak zit daar ansjovis of garnalenpoeder in. Kijk dus goed op de lijst met ingrediënten. Ik kocht bijvoorbeeld de rode curry van Koh Thai. Of je maakt natuurlijk zelfs de pasta zelf, ook daarvoor zijn wel recepten op internet te vinden.
Meer recepten
Vind je de Thaise curry met groenten, cashewnoten en pandanrijst lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere kruidige recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Bijvoorbeeld deze curry met kikkererwten en kokosmelk.