5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Thaise curry met groenten en cashewnoten

Inmiddels alweer een tijdje geleden at ik in Heeg een heerlijke Thaise curry met groenten en cashewnoten. Zo lekker dat ik thuis aan de slag ging om ook zo’n lekkere kruidige curry met pandanrijst te maken. Het resultaat: één van mijn favoriete recepten!

Naar het recept

Het recept dat ik als basis gebruikte komt van cookieandkate.com. Een makkelijk recept, dat geen enkele ingewikkelde stap bevat. Zo kan iedereen zelf een heerlijke restaurant waardige curry maken!

Curry is natuurlijk een beetje pittig, maar deze curry is zeker niet te heet. Wil je hem toch nog wat milder hebben? Laat dan de rode peper en eventueel ook de sambal weg.

Welke rode curry moet je kopen?

Wil je echt 100% vegetarisch eten? Let dan welke rode curry je koopt. Vaak zit daar ansjovis of garnalenpoeder in. Kijk dus goed op de lijst met ingrediënten. Ik kocht bijvoorbeeld de rode curry van Koh Thai. Of je maakt natuurlijk zelfs de pasta zelf, ook daarvoor zijn wel recepten op internet te vinden.

Thaise curry met groenten en cashewnoten

5.0 van 1 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

40

minuten

Met dit recept maak je makkelijk een kruidige Thaise curry met groenten, cashewnoten en pandanrijst. Een heerlijk vegetarische gerecht!

Ingrediënten

  • 250 gram pandanrijst

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 kleine ui

  • 2,5 centimeter gember

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 paprika’s (rode en gele)

  • 150 gram wortels

  • 3 eetlepels rode curry kruidenpasta

  • 1 theelepel sambal

  • 400 milliliter kokosmelk

  • 100 gram gesneden boerenkool

  • 1,5 theelepel rietsuiker

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel rijstazijn

  • 1 rode peper

  • zout naar smaak

  • 100 gram ongezouten gebrande cashewnoten

  • 120 milliliter water

Recept

  • Maak de gember en de knoflook fijn
    Pak een theelepel en schrap daarmee de ’korst’ van de gember. Rasp of snij de gember dan in kleine stukjes. Pers de knoflook uit. Zet de gember en de knoflook samen even apart.
  • Snij de ui
    Snij dan de ui in kleine stukjes.
  • Paprika’s en wortels snijden
    Haal de zaadlijsten uit de paprika’s. Snij ze in smalle repen van ongeveer vijf centimeter. Snij de wortels in schijfjes van een halve centimeter dik. Zet ze samen apart.
  • Kook de rijst
    Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 10 minuten). Haal de rijst dan van het vuur. Giet het water af en laat de rijst dan nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
  • Bak de ui, de knoflook en de gember
    Terwijl de rijst kookt, zet je een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe als de pan heet is. Voeg dan de ui toe en bak die circa drie minuten tot hij glazig is. Daarna doe je de knoflook en de gember erbij. Bak die 30 seconden mee.
  • Paprika’s en wortels meebakken
    Voeg de paprika’s en de wortels toe. Bak ze circa vijf minuten mee, tot de paprika’s zacht zijn geworden.
  • Rode curry en sambal erbij
    Voeg dan de rode curry pasta en de sambal toe. Bak het geheel nog twee minuten.
  • Kokosmelk, water, boerenkool en rietsuiker toevoegen
    Voeg de kokosmelk, het water, de gesneden boerenkool en de rietsuiker toe. Roer het geheel even door elkaar en breng het weer aan de kook. Laat de curry tien minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht geworden zijn. Roer het af en toe door.
  • Snij de rode peper fijn
    Terwijl de curry kookt haal je de zaadlijsten uit de rode peper. Snij de peper dan in kleine stukjes.
  • De curry op smaak maken
    Haal de pan van het vuur. Breng de Thaise curry op smaak met de sojasaus, de rijstazijn en wat zout.
  • Serveren met cashewnoten en rode peper
    Maak de rijst nog even los met een vork. Verdeel de rijst en de curry over kommetjes of diepe borden. Verdeel er dan de ongezouten gebrande cashewnoten en de gesneden rode peper over.

Recept video

Meer recepten

Vind je de Thaise curry met groenten, cashewnoten en pandanrijst lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere kruidige recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Bijvoorbeeld deze curry met kikkererwten en kokosmelk.

Thaise curry met groenten en cashewnoten recept dec 2023 800x800
Thaise curry met groenten, cashewnoten en pandanrijst

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen