5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Snacks en gebak » Banketstaafjes met amandelspijs

Heerlijk voor met kerstmis, maar ook gewoon heerlijk de rest van het jaar. Deze mini banketstaafjes met amandelspijs zijn makkelijk om te maken en super lekker. Een simpel recept dat je zeker moet proberen.

Naar het recept

Met Sinterklaas en met Kerstmis kan je er niet omheen. De banketstaven en banketkransen liggen overal in de winkel. De rest van het jaar zijn ze nauwelijks te koop. Voortaan is dat geen probleem meer. Met dit banketstaaf recept maak je op een makkelijke manier zelf kleine banketstaafjes. Gewoon met met bladerdeeg en amandelspijs. Per stuk zijn ze perfect voor één persoon. Hartstikke leuk dus als aanvulling op de broodjes voor je ontbijt, brunch of lunch.

Veel ingrediënten heb je niet nodig en er zijn ook geen moeilijke stappen in het recept. Dat maakt het ook leuk om deze amandelstaafjes samen met je kinderen te maken. Ik weet zeker dat ze je met veel plezier helpen.

Banketstaaf met minder ingrediënten maken?

Wil je het jezelf makkelijk maken, of gewoon geld besparen? Je kan deze banketstaaf ook met minder of met goedkopere ingrediënten maken. Gebruik dan bijvoorbeeld normaal bladerdeeg in plaats van roomboter bladerdeeg. Of laat de citroen, de poedersuiker en de garneer amandelen weg. Het resultaat zal nog steeds een lekkere mini banketstaaf zijn.

Banketstaafjes met amandelspijs

5.0 van 1 stem
Course: Recepten, Snacks en gebak
Porties

6

porties
Totale tijd

50

minuten

Deze kleine banketstaafjes met amandelspijs zijn hartstikke lekker en leuk om te bakken. Heerlijk bij de koffie of bij een feestontbijt.

Ingrediënten

  • 300 gram amandelspijs

  • 6 velletjes roomboter bladerdeeg

  • 1 ei

  • 1 citroen

  • 2 theelepels poedersuiker

  • 30 garneer amandelen (optioneel)

  • Ook nodig
  • 1 vel bakpapier

Recept

  • Bladerdeeg ontdooien
    Leg 6 velletjes roomboter bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  • Citroen raspen en uitpersen
    Rasp de helft van de schil van 1 citroen. Bewaar het citroenrasp. Pers de citroen uit.
  • Ei loskloppen
    Klop 1 ei los met een vork.
  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor naar 200 graden (heteluchtoven).
  • Amandelspijs maken
    Doe 300 gram amandelspijs in een kom. Voeg de helft van het ei, 2 theelepels poedersuiker, het citroenrasp en 2 theelepels citroensap toe. Maak het los met een vork en prak het door elkaar, tot de amandelspijs een smeuïge massa is. 
  • Rolletjes spijs maken
    Verdeel de amandelspijs in zes stukken van ongeveer 50 gram. Maak rolletjes die 4 centimeter korter zijn dan het bladerdeeg. Leg ze midden op het bladerdeeg.
  • Deeg plakken en vouwen
    Smeer wat ei op de rand van het bladerdeeg. Vouw het deeg om de rol amandelspijs. Duw de bovenkant een beetje aan. Knijp de zijkanten bij elkaar.
  • Insmeren met ei
    Keer de amandelstaafjes om, zodat de mooie kant boven ligt. Smeer met een kwastje wat resterend ei over het bladerdeeg.
  • Optioneel: garneeramandelen
    Duw in het deeg van elke banketstaaf 5 garneeramandelen. Smeer daar ook nog wat ei op.
  • Bakken
    Bedek de bakplaat met bakpapier. Leg de rolletjes op het bakpapier. Bak de banketstaafjes 25 minuten op 200 graden. Ze zijn klaar als het deeg goudgeel is.

Recept video

Opmerkingen

  • Laat de banketstaafjes afkoelen voor je ze eet.

Meer snackrecepten

Vind je dit recept om zelf banketstaafjes te maken leuk? Op eetman vind je nog veel meer lekkere snacks. Bijvoorbeeld deze mini appeltaartjes met spijs, die zijn ook heerlijk.

Banketstaafjes met amandelspijs recept 800x800
Kleine banketstaafjes met amandelspijs

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen