Tagliatelle Alfredo met uien, erwten, tomaten en champignons

Tagliatelle Alfredo recept

Dit is een lekkere gevulde variant op de Italiaanse Tagliatelle Alfredo met uien, erwten tomaten en champignons. De originele Fettuccine Alfredo is een veel eenvoudige recept met vooral parmezaanse kaas en roomboter.

In deze pasta zit dus veel meer groenten en het dus is eigenlijk een complete en gezonde maaltijd. Als kaas koos ik voor oer Hollandse belegen kaas. Het recept hier onder komt overigens voor het grootse deel uit het boekje “Recepten met kaas”. Ik heb het wat verandert om er een vegetarische variant van te maken.

Kort geleden kreeg ik voor mijn verjaardag een nieuwe grote keramische hapjespan. Dit was een mooie gelegenheid om hem eens uit te proberen. Het ging goed, maar paste maar net. De pan was van 24 kitchen trouwens, voor het geval je zelf ook op zoek bent naar een nieuwe.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram verse tagliatelle
  • 400 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 350 gram erwten
  • 800 gram gepelde tomaten (2 blikken)
  • 125 gram crème fraîche
  • 250 gram belegen kaas
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • suiker, zout en peper naar smaak

Tagliatelle Alfredo recept

Maak een klein bakpannetje warm en rooster daarin kort de pijnboompitten. Schud ze regelmatig en stop als er bruine puntjes op komen. Ze mogen niet zwart worden.

Borstel champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Rasp de kaas met een grove rasp  in reepjes.

Zet een flinke pan met water op het vuur voor de tagliatelle. Doe dit aan het begin want het duurt wel even voordat deze aan de kook is.

Verhit de olijfolie in een pan. Doe de champignons in de pan en bak ze op middelhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden.

Voeg dan de uien toe en fruit deze tot ze lichtjes beginnen te kleuren.

Pers de knoflook uit en laat ook die nog een minuutje mee bakken.

Voeg dan de erwten, de tomaten, de oregano en de basilicum toe. Laat het geheel wat inkoken.

Maak de tomaten, zodra ze wat zachter geworden zijn, een beetje klein met je spatel.

Kook intussen de tagliatelle volgende de instructies op de verpakking met wat water en zout.

Voeg aan het einde de crème fraîche aan de groenten saus toe. Even roeren en op smaak brengen met een beetje zout en versgemalen peper en eventueel een klein beetje suiker.

Schep de uitgelekte tagliatelle, de kaas en de pijnboompitten door de saus en dan is de Tagliatelle Alfredo klaar!

Tagliatelle Alfredo recept

Meer pastagerechten op Eetman

Hou je van pastagerechten? Dan vind je deze gerechten waarschijnlijk ook lekker:

Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Leave a comment