Kaasfondue met Gorgonzola en Jong belegen kaas

Deze keer een recept op bestelling: of ik voor moederdag weer eens een lekkere kaasfondue wilde maken. Geen probleem, dat vind ik zelf ook heerlijk. Het werd een Kaasfondue met Gorgonzola en Jong belegen kaas. En heel veel lekkere dips natuurlijk.

De Jong belegen kaas was de basis. Die smelt lekker en heeft een beetje een neutrale smaak. Gorgonzola smelt niet zo mooi, maar geeft wel veel smaak aan de fondue. Samen was het perfect. Opvallend genoeg vonden ook mijn kinderen de Gorgonzola op deze manier lekker. Normaal gesproken hoef ik niet bij ze aan te koemen met schimmelkazen.

Voor wat betreft de snacks om er in te dippen. Ik pakte er wat van een ander recept: paprika (de gele waren het lekkerst), verse ananas, snack tomaatjes en champignons. Maar probeerde ook een paar nieuwe uit: appel en ciabatta. Allebei zijn ze goedgekeurd. Alles was na afloop op!

Kaasfondue met Gorgonzola recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram Gorgonzola
  • 450 gram Jong belegen kaas
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • 1 ciabatta
  • 1 verse ananas
  • cherry tomaatjes
  • 2 paprika’s
  • 250 gram kleine champignons
  • 2 Elstar appels

De Kaasfondue met Gorgonzola bereiden

Bak indien nodig het ciabatta brood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak de paprika’s schoon en snij ze in stukken van ongeveer 3×3 centimeter. Snij het ciabatta brood in stukken. Gooi de champignons 3 minuten in kokend water en koel ze daarna onder koud water af. Snij de ananas in stukken. Schil de appels en snij ze in stukjes. Doe alles in een eigen bakje.

Rasp de Jong belegen kaas met een grove rasp. Snij de gorgonzola in blokjes. Meng de maizena met 3 lepels wijn.

Breng de rest van de wijn aan de kook in de fonduepan. Smelt eerste de Jong belegen kaas er beetje bij beetje door, terwijl je met een houten of plastic lepel roert. Herhaal dit met de Gorgonzola.

Pers er de knoflook door. Meng het maizena mengsel en de citroensap er door en verwarm het nog twee minuten totdat een gladde gebonden fondue ontstaat. Maak op smaak met vers gemalen peper.

Meer feestelijke gerechten

Vond je de Kaasfondue met Gorgonzola lekker? Kijk dan ook eens naar deze feestelijke vegetarische recepten:

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto's maken, schrijven. Mijn hobby's komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*