Dit is een recept voor alle kaasfans: een makkelijk te maken kaasfondue met Gorgonzola en Jong belegen kaas. We hebben hem hier in huis al een paar keer gemaakt want hij is superlekker.
Naar het receptDit recept begon met de vraag of ik voor moederdag weer eens een lekkere kaasfondue wilde maken. Geen probleem, dat vind ik zelf ook heerlijk. Het is een feestelijk gerecht, maar je kan het eigenlijk ook makkelijk wat vaker maken.
Hoogendoorn kaas
Ik koos voor een mix van Gorgonzola, een kaas met lekker veel smaak en Jong belegen wat sowieso een goede basis voor een kaasfondue is. Dit soort kwaliteitskazen bestel je makkelijk op Hoogendoornkaas.nl. Tip: schrijf je meteen in voor hun nieuwsbrief en je doet automatisch mee aan hun winactie!
In deze fondue is Goudse Jong belegen kaas de basis. Deze wordt bij Hoogendoorn in hun eigen rijpingshuis 8 weken gerijpt op houten planken. Jong belegen kaas smelt makkelijk en heeft een lekker romige smaak.
De Gorgonzola smelt niet zo mooi, maar geeft wel heel veel smaak aan de fondue. Het is een traditionele Italiaanse kaas. Hij mag daarom uitsluitend in de omgeving van de stad Gorgonzola gemaakt worden. Samen leveren deze twee kazen een hele smaakvolle kaasfondue op.
Lekkere dips
Dat een kaasfondue zo lekker is komt ook door alle dips natuurlijk! De dips voor een kaasfondue kan je gewoon zelf bedenken. Alles dat je goed bij kaas vindt passen kan je uitproberen. Tomaat, paprika, appel, wat je maar wilt. Kies dips die je ook los op kan eten en je hebt meteen lekkere bijgerechten.
Vergeet vooral niet om ook een lekker brood te kopen. Brood is wat mij betreft de allerbeste dip. Meestal koop ik een ongesneden wit desembrood. Ook andere broden zoals stokbrood en ciabatta zijn heel geschikt. Ook hier zeg ik: doe wat je lekker vindt!
Meer feestelijke gerechten
Vind je de Kaasfondue met Gorgonzola lekker? Kijk dan ook eens naar deze feestelijke vegetarische recepten:
Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.