Wil je een kleurrijk en gezond gerecht op tafel zetten dat snel en gemakkelijk te maken is? Probeer dan deze Regenboog Buddha Bowl. Hij zit vol met voedzame groenten, proteïnen en vezels. Perfect voor een snelle lunch of diner!
De Regenboog Buddha Bowl is niet alleen kleurrijk en mooi om te zien, maar ook heel lekker en voedzaam. De quinoa en zwarte bonen zorgen voor eiwitten en vezels. De groenten en avocado bevatten veel vitaminen en mineralen. De dressing van olijfolie en citroensap geeft deze salade een frisse smaak, die perfect past bij de knapperige groenten.
Het mooie aan dit gerecht is dat het heel gemakkelijk te maken is en weinig ingrediënten bevat. Daardoor is het gerecht snel klaar. Een ideaal vegan recept voor een snelle en gezonde maaltijd. De Regenboog Buddha Bowl is een eenvoudig, gezond en heerlijk gerecht dat zeker een plek verdient op jouw tafel!
Ingredienten
Buddha bowl voor 2 personen:
- 80 gram quinoa
- Half 400 gram blik zwarte bonen
- 100 gram rode kool
- 1 rode paprika
- 150 gram wortel
- 1 gele paprika
- 1 eetrijpe avocado
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen, voor 2 eetlepels sap
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Regenboog Buddha Bowl recept
In deze film zie je hoe je deze gezonde maaltijdsalade maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Regenboog Buddha Bowl maken
Benodigde tijd: 20 minuten.
Zo maak je deze Buddha Bowl:
- Quinoa koken
Kook 80 gram quinoa ongeveer 10 minuten, volg de instructies op de verpakking. Giet het daarna af in een zeef.
- Dressing maken
Maak intussen de dressing door 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, en naar smaak zout en peper te mengen.
- 2 kommen vullen
Verdeel vanaf nu alle ingrediënten in een cirkel over 2 kommen. Begin met de quinoa.
- Zwarte bonen
Laat de inhoud van een half 400 gram blikje zwarte bonen uitlekken. Leg de zwarte bonen tegen de quinoa aan in de kom.
- Rode kool
Snij 100 gram rode kool in stukjes. Leg ze tegen de zwarte bonen aan.
- Rode paprika
Verwijder de zaadlijsten uit 1 rode paprika. Snij hem in stukjes en leg de tegen de rode kool aan.
- Wortel
Rasp 150 gram wortel met de grove rasp. Leg de wortel tegen de rode paprika aan.
- Gele paprika
Verwijder ook de zaadlijsten uit 1 gele paprika. Snij hem in stukjes en leg die tegen de wortel aan.
- Avocado
Snij 1 eetrijpe avocado in blokjes. En leg die in het midden op de kom.
- Dressing erover
Besprenkel de dressing over de Regenboog Buddha bowls en serveer ze direct.

Meer salade recepten
Vind je deze regenboog Buddha bowl een lekker recept? Kijk dan ook eens naar de andere salade recepten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld deze mooie kleurige Griekse salade met paprika.