5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Salades » Regenboog Buddha Bowl recept

Wil je een kleurrijk en gezond gerecht op tafel zetten dat snel en gemakkelijk te maken is? Probeer dan deze Regenboog Buddha Bowl. Hij zit vol met voedzame groenten, proteïnen en vezels. Perfect voor een snelle lunch of diner!

Naar het recept

De Regenboog Buddha Bowl is niet alleen kleurrijk en mooi om te zien, maar ook heel lekker en voedzaam. De quinoa en zwarte bonen zorgen voor eiwitten en vezels. De groenten en avocado bevatten veel vitaminen en mineralen. De dressing van olijfolie en citroensap geeft deze salade een frisse smaak, die perfect past bij de knapperige groenten.

Het mooie aan dit gerecht is dat het heel gemakkelijk te maken is en weinig ingrediënten bevat. Daardoor is het gerecht snel klaar. Een ideaal vegan recept voor een snelle en gezonde maaltijd. De Regenboog Buddha Bowl is een eenvoudig, gezond en heerlijk gerecht dat zeker een plek verdient op jouw tafel!

Regenboog Buddha Bowl recept

5.0 van 1 stem
Course: Recepten, Salades
Porties

2

porties
Totale tijd

20

minuten

Net zo mooi als dat hij lekker is. Dit regenboog Buddha Bowl recept is makkelijk om te maken en zit bomvol gezonde ingrediënten.

Ingrediënten

  • 80 gram quinoa

  • 200 gram zwarte bonen uit blik

  • 100 gram rode kool

  • 1 rode paprika

  • 150 gram wortel

  • 1 gele paprika

  • 1 eetrijpe avocado

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 citroen, voor 2 eetlepels sap

  • zout naar smaak

  • peper naar smaak

Recept

  • Quinoa koken
    Kook 80 gram quinoa ongeveer 10 minuten, volg de instructies op de verpakking. Giet het daarna af in een zeef.
  • Dressing maken
    Maak intussen de dressing door 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, en naar smaak zout en peper te mengen.
  • 2 kommen vullen
    Verdeel vanaf nu alle ingrediënten in een cirkel over 2 kommen. Begin met de quinoa.
  • Zwarte bonen
    Laat de inhoud van een half 400 gram blikje zwarte bonen uitlekken. Leg de zwarte bonen tegen de quinoa aan in de kom.
  • Rode kool
    Snij 100 gram rode kool in stukjes. Leg ze tegen de zwarte bonen aan.
  • Rode paprika
    Verwijder de zaadlijsten uit 1 rode paprika. Snij hem in stukjes en leg de tegen de rode kool aan.
  • Wortel
    Rasp 150 gram wortel met de grove rasp. Leg de wortel tegen de rode paprika aan.
  • Gele paprika
    Verwijder ook de zaadlijsten uit 1 gele paprika. Snij hem in stukjes en leg die tegen de wortel aan.
  • Avocado
    Snij 1 eetrijpe avocado in blokjes. En leg die in het midden op de kom.
  • Dressing erover
    Besprenkel de dressing over de Regenboog Buddha bowls en serveer ze direct.

Recept video

Meer salade recepten

Vind je deze regenboog Buddha bowl een lekker recept? Kijk dan ook eens naar de andere saladerecepten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld deze mooie kleurige Griekse salade met paprika.

Regenboog Buddha Bowl recept 800x800
Regenboog Buddha Bowl

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen