Home » Recepten » Salades » Regenboog Buddha Bowl recept

Wil je een kleurrijk en gezond gerecht op tafel zetten dat snel en gemakkelijk te maken is? Probeer dan deze Regenboog Buddha Bowl. Hij zit vol met voedzame groenten, proteïnen en vezels. Perfect voor een snelle lunch of diner!

De Regenboog Buddha Bowl is niet alleen kleurrijk en mooi om te zien, maar ook heel lekker en voedzaam. De quinoa en zwarte bonen zorgen voor eiwitten en vezels. De groenten en avocado bevatten veel vitaminen en mineralen. De dressing van olijfolie en citroensap geeft deze salade een frisse smaak, die perfect past bij de knapperige groenten.

Het mooie aan dit gerecht is dat het heel gemakkelijk te maken is en weinig ingrediënten bevat. Daardoor is het gerecht snel klaar. Een ideaal vegan recept voor een snelle en gezonde maaltijd. De Regenboog Buddha Bowl is een eenvoudig, gezond en heerlijk gerecht dat zeker een plek verdient op jouw tafel!

Ingredienten

Buddha bowl voor 2 personen:

  • 80 gram quinoa
  • Half 400 gram blik zwarte bonen
  • 100 gram rode kool
  • 1 rode paprika
  • 150 gram wortel
  • 1 gele paprika
  • 1 eetrijpe avocado
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen, voor 2 eetlepels sap
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Regenboog Buddha Bowl recept

In deze film zie je hoe je deze gezonde maaltijdsalade maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Regenboog Buddha Bowl maken

Benodigde tijd: 20 minuten

Zo maak je deze Buddha Bowl:

  1. Quinoa koken

    Kook 80 gram quinoa ongeveer 10 minuten, volg de instructies op de verpakking. Giet het daarna af in een zeef.

  2. Dressing maken

    Maak intussen de dressing door 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, en naar smaak zout en peper te mengen.

  3. 2 kommen vullen

    Verdeel vanaf nu alle ingrediënten in een cirkel over 2 kommen. Begin met de quinoa.

  4. Zwarte bonen

    Laat de inhoud van een half 400 gram blikje zwarte bonen uitlekken. Leg de zwarte bonen tegen de quinoa aan in de kom.

  5. Rode kool

    Snij 100 gram rode kool in stukjes. Leg ze tegen de zwarte bonen aan.

  6. Rode paprika

    Verwijder de zaadlijsten uit 1 rode paprika. Snij hem in stukjes en leg de tegen de rode kool aan.

  7. Wortel

    Rasp 150 gram wortel met de grove rasp. Leg de wortel tegen de rode paprika aan.

  8. Gele paprika

    Verwijder ook de zaadlijsten uit 1 gele paprika. Snij hem in stukjes en leg die tegen de wortel aan.

  9. Avocado

    Snij 1 eetrijpe avocado in blokjes. En leg die in het midden op de kom.

  10. Dressing erover

    Besprenkel de dressing over de Regenboog Buddha bowls en serveer ze direct.

Regenboog Buddha Bowl recept 800x800
Regenboog Buddha Bowl

Meer salade recepten

Vind je deze regenboog Buddha bowl een lekker recept? Kijk dan ook eens naar de andere saladerecepten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld deze mooie kleurige Griekse salade met paprika.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen