Brownies, wie kent ze niet. Volgens mij vindt iedereen ze lekker. Brownies zijn leuk als traktatie en makkelijk om te maken. Zeker deze brownies met walnoot, die zijn echt verrukkelijk. Het mooiste: ze staan al na 20 minuten in de oven!
Zoek je een goed brownies recept? Op internet zijn er heel veel te vinden. Ik gebruik graag het recept hieronder. Deze brownies met walnoot zijn niet te bitter en niet te zoet. De stukjes walnoot erin passen perfect bij de chocoladesmaak. Koffiepoeder toevoegen is niet per-se nodig, maar ik vind het wel een erg lekkere toevoeging.
Er is nog een reden dat ik graag dit recept gebruik. Het is erg snel te maken. Dat komt bijvoorbeeld omdat je er geen chocoladerepen boven een kom water voor hoeft te smelten. Er wordt namelijk gewoon cacaopoeder in gebruikt. Ook gaan de eieren er als geheel in en die hoef je dus niet te splitsen. Gemak dient de mens!
Kortom: heb je wat te vieren, komt er bezoek, of heb je gewoon trek in wat lekkers? Niet meer verder zoeken en gewoon deze brownies bakken!
Ingrediënten
Voor 16 brownies:
- 175 gram ongezouten roomboter
- 80 gram cacao
- 3 eieren
- 125 gram donkere basterdsuiker
- 125 gram rietsuiker
- 1 theelepel koffiepoeder (optioneel)
- 1 theelepel vanille extract
- 0,25 theelepel zout
- 100 gram bloem
- 60 gram ongezouten ongebrande walnoten
Ook nodig
- bakvorm van ongeveer 20×20 cm – deze kocht ik
- 1 vel bakpapier
Brownies met walnoot recept
In deze video zie je hoe makkelijk je deze walnoot brownies maakt. In het recept onder de video lees je alles nog even stap voor stap na.
Brownies met walnoot maken
Benodigde tijd: 50 minuten
Zo maak je deze brownies:
- Boter smelten
Doe 175 gram roomboter in een steelpan. Smelt de boter op lage temperatuur. Hoe moet niet gaan koken.
- Bakpapier in de vorm
Bedek intussen een vorm van ongeveer 20×20 centimeter met bakpapier.
- Cacao door de boter mengen
Voeg beetje bij beetje 80 gram cacao toe aan de gesmolten boter. Blijf roeren tot het goed gemengd is. Haal de pan dan van het vuur.
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor naar 175 graden.
- Ei, suiker, koffiepoeder, vanille en zout mengen
Doe 3 eieren in een kom. Voeg 125 gram donkere basterdsuiker, 125 gram rietsuiker, 1 theelepel koffiepoeder, 1/4 theelepel zout en 1 theelepel vanille extract toe. Mix het geheel 2 minuten tot een luchtig mengsel.
- Walnoten en cacao toevoegen
Snij 60 gram walnoten grof. Doe ze in de kom. Doe ook de cacao en boter in de kom. Meng ze door elkaar.
- Bloem toevoegen
Voeg door een zeef 100 gram bloem toe aan de kom. Schep de bloem dan voorzichtig door de rest van het beslag.
- Bakken
Giet het beslag in de vorm. Bak de brownies dan 30 minuten op 175 graden.
- Afkoelen en snijden
Laat de brownies afkoelen in de vorm. Snij de inhoud van de vorm dan in 16 vierkante stukken.

Meer bakrecepten
Vind je het leuk om te bakken? Naast deze walnoot brownies staan er nog veel meer bakrecepten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld deze lekkere kokoskoekjes.