Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pizza met paprika en geitenkaas

Een lekkere pizza paprika en geitenkaas, die lust iedereen wel. Gemaakt met een eenvoudige tomatensaus en een topping van paprika, rode ui, rode peper en licht zoete geitenkaas met honing.

Voor het gemak kocht ik de bodem kant en klaar. De rest van de pizza is wel ouderwetse huisvlijt. Dat kan ook makkelijk want een lekkere tomatensaus maken is helemaal niet moeilijk. Ook de rest van de toppings zijn niet veel snijwerk. Daar hou ik van!

Geitenkaas met honing

Ben je een fan van geitenkaas? Geitenkaas is natuurlijk wat bitter, dus koop ik graag geitenkaas met honing. Dat is echt super lekker, zeker zo lekker warm op je pizza 😋. Mocht je een wat meer traditionele pizza willen dan is mozzarella een heel goed alternatief.

Zelf een pizzabodem maken?

Wil je zelf een bodem maken dan is dat ook niet heel lastig. Kijk daarvoor bijvoorbeeld even in dit pizza recept.

Ingrediënten

Voor 2 grote pizza’s (ca 4 personen):

  • 2 verse kant en klare pizzabodems
  • 3 rode uien
  • 2 rode pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel oregano
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 400 gram blik gepelde tomaten
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram geitenkaas met honing
  • 2 paprika’s (1 rode en 1 gele)
  • zout en peper naar smaak

Ook nodig:

  • staafmixer

Pizza met paprika en geitenkaas recept

Hoe je deze eenvoudige pizza met geitenkaas maakt, dat zie je in deze video. Onder de video lees je het hele recept nog eens stap voor stap.

Pizza met paprika en geitenkaas maken

Benodigde tijd: 1 uur en 10 minuten.

Zo maak je deze pizza:

  1. Rode ui en knoflook bakken

    Snij 1 rode ui en 3 teentjes knoflook klein. Bak de ui in 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur tot deze zacht wordt. Bak dan nog 1 minuut de knoflook mee.

  2. Tomaat, basilicum, oregano en azijn toevoegen

    Doe een 400 gram blok gepelde tomaten erbij. Maak ze een beetje kleiner met een lepel. Voeg ook 2 theelepels gedroogde basilicum, 0,5 theelepel oregano en 1 eetlepel wijnazijn toe. Laat het 15 minuten zachtjes koken. Ga intussen verder met de volgende stap.

  3. Snij de pepers, paprika’s en rode uien

    Halveer 2 rode pepers over de lengte. Schrap met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snij ze dan in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten uit 2 paprika’s. Snij ze daarna in reepjes. Snij 2 rode uien in halve ringen.

  4. Fijnmalen en op smaak maken

    Haal de tomatensaus van het vuur. Maal hem fijn met een staafmixer. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

  5. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor naar 200 graden.

  6. Pizza’s bedekken

    Leg één van de 2 pizzabodems op het bakblik. Verdeel de helft van de tomatensaus erover. Verdeel daar dan de helft van de peper, de helft dan de rode ui en de helft van de paprika over. Verbrokkel ook de helft van de 250 gram geitenkaas met honing erover.

  7. Bakken

    Bak de pizza in ongeveer 20 minuten op 200 graden, tot het deeg verkleurt. Bedek dan de tweede pizzabodem en bak ook die.

Pizza met paprika en geitenkaas recept 800x800
Pizza met paprika en geitenkaas

Meer hoofdgerechten

Vind je een pizza met geitenkaas lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen