Home » Nieuws » Exotisch fruit uit Colombia

Ben je weleens in Colombia geweest? In zo’n lekker warm land groeit natuurlijk een grote variatie aan vruchten. Wil je iets mee gaan koken? In dit artikel vind je meer inspiratie voor lekkere gerechten met exotisch fruit uit Colombia.

In het noordwesten van Zuid Amerika ligt het zonovergoten Colombia. Een groot land met een al even grote verscheidenheid aan natuur. Regenwouden, rivierdelta’s, woestijn, bergachtige gebieden, je vindt het er allemaal. Een prachtige bestemming om een keer een mooie reis naar te maken.

Uit zo’n variatie aan natuur komt ook een grote variatie aan ingrediënten voor lekkere recepten. Op Colombia.nl kwam ik een artikel met fruit uit Colombia tegen. Dat is zo gevarieerd en exotisch. Heel wat anders dan de appels en peren uit Nederland. Daar is natuurlijk ook niets mis mee, maar afwisseling van spijs doet eten.

Exotisch fruit uit Colombia

Wat zijn dan die exotische vruchten vraag je jezelf misschien af. Zelfs de namen komen mij vaak niet bekend voor. Een paar voorbeelden:

  • Sapota – een zoete vrucht met een karamel-achtige smaak, die meer dan 2 kilo zwaar kan worden.
  • Tamarillo – een soort van tomaat, maar dan een die aan een boom groeit. Klinkt handig want ik moet de tomaten elk jaar opnieuw zaaien.
  • Granadilla – deze gele vrucht lijkt een beetje op de hier meer bekende passievrucht. Hij is er dan ook familie van.
  • Cherimoya – uit de Andes komt deze moeilijk verkrijgbare vrucht, met een smaak die een beetje tussen ananas en banaan in zit. Dat lijkt mij helemaal perfect.

Hopelijk hebben de exotische namen en beschrijvingen je nieuwsgierig gemaakt. Je zal dan wel even moeten zoeken waar je dit fruit kan kopen. Online winkels geven je waarschijnlijk de beste kans op succes. Schrik niet van de prijs, want het fruit moet van ver komen. Leuk om af en toe te kopen, maar het zal niet je dagelijkse kost worden.

Lekkere gerechten en drankjes

Van al dat fruit zal je wel honger hebben gekregen. Mooi al dat exotische fruit, maar wat kan je er nu mee als je ermee gaat koken. Hieronder heb ik daarom wat ideeën voor je op een rij gezet.

Desserts

Voor een zoet dessert is fruit altijd heel geschikt. Maak er lekker sorbet ijs mee en je bent eigenlijk al klaar. Tenminste dat vind ik want sorbet ijs is heerlijk. Verder vind je op internet genoeg inspiratie voor lekkere desserts. Maak bijvoorbeeld eens dit cherimoya toetje van veggipedia.

Cocktails

Naast sterke drank is fruit de basis van een goede cocktail. Dus met een beetje fantasie gebruik je daarvoor het Colombiaanse fruit. De granadilla bijvoorbeeld lijkt mij perfect om een variatie mee te maken op een van mijn favoriete mocktails: de pornstar Martini. Een beetje vertrouwd, maar toch anders.

Tot slot: smoothies

Mijn favoriete bestemming voor fruit is de blender! Met fruit maak je de heerlijkste gezonde smoothies. Als inspiratie voor jouw smoothie met Colombiaans fruit vind je hier alle smoothie recepten op Eetman.nl. Welke combinatie van fruit je ook maakt, het resultaat is bijna altijd lekker!

Eet/drink smakelijk!

Exotisch fruit uit Colombia - Groene bananen
Groene bananen

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen