Hier in huis is het makkelijk: pizza funghi is de favoriete pizza van mijn ene zoon, pizza margherita van mijn andere zoon. Laten dat nou op een detail na dezelfde recepten zijn: pizza funghi is met paddestoelen, margherita is zonder. Zo kan ik makkelijk iedereen blij maken in huis.Hou wel rekening met wat tijd om de bodem te laten rijzen. Of koop een kant en klare bodem in de winkel. Dat is nog steeds hartstikke lekker. Ook leuk om te doen: laat de hele familie zijn eigen pizza maken. Verzamel wat lekkere toppings: ui, champignons, paprika, gorgonzola, olijven. Wat je maar wilt eigenlijk. Dan kan iedereen er op dien wat hij of zij wil.

Eenvoudig recept voor pizza funghi

Ingrediënten voor 4 kleine pizza’s

Voor de bodem:

  • 14 gram gist
  • 20 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 200 ml lauwwarm water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 gram bloem
  • Bakpapier voor op de bakplaat

Voor de topping:

  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 grote bol mozzarella (200 gram)
  • half bakje champignons (125 gram)
  • (gedroogde) basilicum
  • Teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • bakpapier

De pizza funghi maken

Maak eerst het deeg:

Meng de 15 gram gist, 20 gram suiker en 20 gram zout door elkaar. Voeg 200 ml lauwwarm water en 1 eetlepel olijfolie toe. Zet het even opzij tot het gaat schuimen.
Voeg dan de bloem toe en kneed het geheel goed. Doe het deeg in een kom, met een theedoek er over. Laat het deeg 2 a 3 uur rijzen.

En dan de pizza funghi:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Beboter alvast de bakplaat.

Snij de tomaten in wat kleinere stukken en prak ze klein met een vork. Doe daarna de tomaten in een pannetje en kook circa de helft van het vocht weg. Voeg tijdens het koken ook alvast de gedroogde basilicum, de een beetje zout en versgemalen zwarte peper toe in de pan.

Pers ook op het laatst een teentje knoflook uit. Laat ook de knoflook een minuut mee koken.

Rol intussen het deeg uit over een bakplaat waar je een vel pakpapier op gedaan hebt. Doe wat bloem op de deegroller en het deeg tijdens het uitrollen, zodat het deeg niet aan de roller blijft plakken.

Verspreid de tomaat over de pizzabodem. Snij de mozzarella in plakken en verdeel de mozzarella over de pizza. Snij de champignons in dunne schijfjes en verdeel die ook over de pizza. Besprenkel de pizza nog met een beetje olijfolie.

Bak de pizza in circa 20 minuten op 200 graden in de oven.

Tot slot:

  • Als je geen bakpapier hebt, kan je de de bakplaat ook insmeren met boter, of er wat bloem er op doen.
  • Eventueel kan je ook het deeg in vieren verdelen en er vier wat kleinere pizza’s van maken. Dat laatste heb ik bij de pizza op de foto gedaan.

Meer recepten

Vond je de Pizza funghi lekker? Zoek je nog meer pasta gerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 34 times, 1 visits today)