Hou je van ravioli? Deze ravioli met groene asperges is makkelijk om te maken. Samen met de kaas en doperwten is het een heerlijk en luxe recept.
Soms werkt reclame heel goed. Een tijd terug zag ik een aanbieding voor verse ravioli met kaas. Sterker nog met vijf kazen. En meer is beter toch? In ieder geval wel voor veelvraat zoals ik. Het leek me lekker om de ravioli met groene asperges te koken. Groene asperges zijn niet iets dat ik elke dag eet, maar waar ik wel erg van hou. Samen met de doperwten en de ravioli vind ik het een hele lekkere combinatie.
De basis van dit recept is een recept voor pasta met groene asperges dat ik op Allerhande.nl vond. Je maakt dit recept best makkelijk en toch is het best een bijzonder gerecht. Er zijn niet zoveel ingrediënten en niet zoveel stappen om het te koken. De timing is makkelijk als je de pannen water maar op tijd aan de kook brengt. Als je dat doet, dan zijn de ravioli en de groenten ongeveer tegelijk klaar.
Vergeet vooral niet om voldoende van de onderkant van de asperges af te snijden en eventueel de wat dikkere stengels een beetje te schillen. Die stukken kunnen wat houtachtig zijn en dat is niet zo lekker.
Ingrediënten
Ravioli voor 4 personen:
- 700 gram groene asperges
- 200 gram verse doperwten
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 gram verse ravioli met kaas
- 100 gram parmezaanse kaas
- 1 biologische citroen
- 40 gram roomboter
Ravioli met groene asperges recept
In deze film zie je hoe dit lekkere recept met ravioli, kaas en asperges maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Ravioli met groene asperges maken
Benodigde tijd: 40 minuten
Zo maak je de ravioli met asperges, doperwten en kaas:
- Snij de asperges in stukjes
Verwijder de houtachtige onderste twee centimeter van de asperges. Hele dikke asperges snij je eventueel wat dunner met een dunschiller. Snij de asperges daarna in stukjes van 4 centimeter.
- Kook water voor de asperges en doperwten
Breng een grote pan met water aan de kook voor de asperges en de doperwten.
- Snij de ui en de knoflook
Versnipper intussen de ui en snij de knoflook fijn. Zet ze dan samen even apart.
- Rasp de kaas
Rasp intussen ook de parmezaanse kaas.
- Kook de doperwten en asperges
Doe de asperges samen met de doperwten in de pan met kokend water. Laat het water weer aan de kook komen. Kook de groenten 3 minuten. Giet de groenten daarna af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Kook water voor de ravioli
Breng een grote pan water voor de ravioli aan de kook.
- Fruit de ui en de knoflook
Verhit intussen de olijfolie in een hapjespan en fruit dan de ui en de knoflook 2 minuten.
- Bak de asperges en doperwten mee
Voeg dan de uitgelekte asperges en doperwten toe. Bak de groenten op laag vuur 4 minuten.
- Kook de ravioli
Doe intussen de ravioli in de andere pan met kokend water. Laat het als het water weer kookt nog 6 minuten koken (volg de aanwijzingen op de verpakking). Giet de ravioli dan af in een vergiet.
- Citroenrasp en boter toevoegen
Was de citroen schoon en rasp daarna de gele schil boven de groenten. Meng dan ook de roomboter door de groenten.
- Ravioli en kaas toevoegen
Voeg tenslotte de ravioli toe en bestrooi die met de geraspte parmezaanse kaas.

Meer pasta gerechten
Vind je deze ravioli met groene asperges lekker? Dan ben je vast op benieuwd naar andere lekkere pastagerechten. Bijvoorbeeld deze vegetarische pasta recepten:
- Tagliatelle Alfredo met uien, erwten, tomaten en champignons
- Penne met paddestoelen, hazelnoten, room en rozemarijn
Wil je zelf een vegetarisch recept verzinnen? Gebruik dan de tips voor lekker vegetarisch koken.