Home » Recepten » Ravioli met groene asperges, doperwten en parmezaanse kaas

Soms kan reclame gewoon heel goed werken. Een tijd terug zag ik een aanbieding voor verse ravioli met kaas. Sterker nog met vijf kazen. En meer is beter toch? In ieder geval wel voor veelvraat zoals ik. Het leek me lekker om de ravioli met groene asperges te koken. Groene asperges zijn niet iets dat ik elke dag eet, maar waar ik wel erg van hou. Samen met de doperwten en de ravioli vind ik het een hele lekkere combinatie.

De basis van dit recept is een recept voor pasta met groene asperges dat ik op Allerhande.nl vond. Je maakt dit recept best makkelijk en toch is het best een bijzonder gerecht. Er zijn niet zoveel ingrediënten en niet zoveel stappen om het te koken. De timing is makkelijk als je de pannen water maar op tijd aan de kook brengt. Als je dat doet, dan zijn de ravioli en de groenten ongeveer tegelijk klaar.

Vergeet vooral niet om voldoende van de onderkant van de asperges af te snijden en eventueel de wat dikkere stengels een beetje te schillen. Die stukken kunnen wat houtachtig zijn en dat is niet zo lekker.

Ingrediënten

Ravioli voor 4 personen:

  • 700 gram groene asperges
  • 200 gram verse doperwten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram verse ravioli met kaas
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 40 gram roomboter
Loading...

Ravioli met groene asperges recept

Rasp de parmezaanse kaas.

Snij de knoflook in plakjes en versnipper de ui, zet ze dan samen even apart.

Verwijder de houtachtige onderste twee centimeter van de asperges. Hele dikke asperges snij je eventueel wat dunner met een dunschiller. Snij de asperges daarna in stukjes van 4 centimeter.

Breng twee grote pannen water aan de kook.

Doe de asperges samen met de doperwten in een van de pannen met kokend water. Laat het water weer aan de kook komen en kook ze 3 minuten. Giet de groenten daarna af en laat ze uitlekken in een vergiet.

Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit dan de knoflook en de ui 2 minuten. Voeg dan de uitgelekte groenten toe. Bak de groenten op laag vuur 4 minuten.

Bereid ondertussen de ravioli in de andere pan met kokend water. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Boen de citroen schoon en rasp daarna de gele schil boven de groenten. Meng dan ook de roomboter door de groenten.

Voeg tenslotte de pasta toe en bestrooi die met de parmezaanse kaas.

Ravioli met groene asperges recept 2

Meer pasta gerechten

Vind je deze Ravioli met groene asperges lekker? Dan ben je vast op benieuwd naar andere lekkere pastagerechten. Bijvoorbeeld deze vegetarische pasta recepten:

Wil je zelf een vegetarisch recept verzinnen? Gebruik dan de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen