Ken je courgette spaghetti of courgettini? Ik maakte er deze courgette spaghetti met champignons mee. Heerlijk en vol lekkere ingrediënten zoals ei, paprika, ui en pastasaus.

Voor de pastasaus maakte ik het mezelf makkelijk. Ik vond in het tomatenschap van de Plus Supermarkt de EASY Pasta Sauce van Food Fellows. Zo had ik in één keer een gezonde saus met tomaat, paprika, wortel en ui. Lekker en gemaakt uit reststromen, wat voedselverspilling tegen gaat. Dat spreekt mij wel aan.

Sinds een paar maanden hebben we een mandoline in huis. Super handig om snel groenten in dunne reepjes mee te snijden. Leuk, want dat geeft weer heel veel nieuwe mogelijkheden in de keuken. Dit recept is er een mooi voorbeeld van.

Heb je geen mandoline? Dat is geen probleem. Maak gewoon dunne plakjes courgette, of koop kant en klare courgette spaghetti in de supermarkt. Gemak dient de mens, maar dat had ik al gezegd 😉.

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 1 courgette (of 400 gram courgette spaghetti)
  • 500 milliliter pastasaus
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika
  • 3 eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 rode peper
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Courgette spaghetti met champignons recept

In deze film zie je hoe makkelijk je dit hoofdgerecht maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Courgette spaghetti met champignons maken

Benodigde tijd: 40 minuten.

Zo maak je deze courgette spaghetti:

  1. Ui, champignons en paprika snijden

    Snij de ui klein. Borstel de champignons schoon en verwijder de eindjes van de steel. Snij ze dan in vieren. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij hem dan in reepjes. Zet deze ingrediënten samen apart.

  2. Peper en knoflook snijden

    Verwijder de zaden van de rode peper en snij hem dan in halve ringen. Snij de knoflook fijn. Zet de peper en de knoflook samen apart.

  3. Courgette reepjes maken

    Was de courgette. Snij hem dan met een mandoline in de lengte in dunne reepjes. Met een mes kan dit ook, maar dat duurt langer.

  4. Eieren bakken

    Breek de eieren in een kom. Doe er de paprikapoeder bij. Klop het ei dan los met een vork of garde. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak daarin het losgeklopte ei. Keer het ei om als de bovenkant hard wordt. Als het ei klaar is haal je de pan van het vuur en laat je het ei afkoelen.

  5. Ui, champignons en paprika bakken

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak daarin de ui, de champignons en de paprika ongeveer 10 minuten, tot ze zacht zijn en gaan verkleuren.

  6. Knoflook en peper bakken

    Bak de knoflook en de peper één minuut mee met de overige ingrediënten.

  7. Pastasaus erbij

    Voeg de pastasaus toe en breng het geheel aan de kook. Zet dan het vuur lager, zodat de saus nog maar langzaam kookt. Voeg naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe.

  8. Courgette spaghetti

    Voeg de courgette toe. Schep de courgette door de saus. Doe een deksel op de pan en wacht tot de saus weer kookt. Laat de courgette in de saus 3 minuten meekoken. Proef even of het gaar is en haal dan de pan van het vuur.

  9. Eireepjes maken

    Rol het afgekoelde gebakken ei op en snij er dan reepjes van. Schep de reepjes door de courgette spaghetti heen.

  10. Serveren

    Verdeel de courgette spaghetti over de borden. Rasp er de parmezaanse kaas overheen.

Courgette spaghetti met champignons vierkant

Meer recepten

Vind je dit courgettegerecht lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman.nl. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen