Bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom dessert

Heb je een etentje en wil je een restaurant waardig dessert op tafel zetten? En wil je ook dat het weinig moeite kost? Dan is dit bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom een perfect idee.

Het handige van dit recept is dat het allemaal kant en klaar te kopen en redelijk houdbare ingrediënten heeft. Perfect voor een etentje dat je even van te voren wil voorbereiden. Bijvoorbeeld voor met de feestdagen als het extreem druk is in de winkels.

Ook het bereiden is niet veel meer dan zorgvuldig, in de juiste volgorde de borden netjes opmaken. Het resultaat is dus dat je lekker veel tijd met je gasten kan doorbrengen.

Eigenlijk was voor mij het moeilijkste om de nieuwe reusachtige Albert Heijn in Delft te verkennen, op zoek naar alle ingrediënten. Maar daar ga ik vast snel aan wennen.

N.b. wil je wel veel zelf doen, dan maak je met deze recepten zelf sorbetijs en aardbeiensaus. Koop dan meteen verse rode vruchten en klop zelf de slagroom. Trek er dan wel wat meer tijd voor uit 🙂

Bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gram diepvries zomerfruit (aardbei, frambozen, bramen, kersen, blauwe bessen en rode bessen).
  • 500 ml bosvruchten sorbetijs
  • 1 spuitbus goede slagroom (Campina slagroom royale)
  • 1 potje dessert saus aardbeien (Hero)

Het bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit dessert bereiden

Laat een paar uur van tevoren het zomerfruit ontdooien.

Doe wat van de dessertsaus in een bakje. Doop er een theelepel in. Teken dan met de bolle kant van de theelepel naar beneden, een paar grote strepen langs de rand van elk bord.

Verdeel het rood fruit over de borden heen, maar laat het midden vrij voor het sorbet ijs en laat ook wat plekken vrij voor de slagroom.

Leg dan op elk bord in het midden twee bollen van het bosvruchten sorbetijs.

Als laatste doe je op elk bord op een paar plekken een toef slagroom.

Snel serveren en genieten maar.

Meer desserts

Vond je het Bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom lekker? Zoek je nog een lekker dessert? Je vind ze op de pagina met vegetarische nagerechten.

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto’s maken, schrijven. Mijn hobby’s komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*