0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Nagerechten » Bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom

Heb je een etentje en wil je een restaurant waardig dessert op tafel zetten? En wil je ook dat het weinig moeite kost? Dan is dit bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom een perfect idee.

Naar het recept

Het handige van dit recept is dat het allemaal kant en klaar te kopen en redelijk houdbare ingrediënten heeft. Perfect voor een etentje dat je even van te voren wil voorbereiden. Bijvoorbeeld voor met de feestdagen als het extreem druk is in de winkels.

Ook het bereiden is niet veel meer dan zorgvuldig, in de juiste volgorde de borden netjes opmaken. Het resultaat is dus dat je lekker veel tijd met je gasten kan doorbrengen.

Eigenlijk was voor mij het moeilijkste om de nieuwe reusachtige Albert Heijn in Delft te verkennen, op zoek naar alle ingrediënten. Maar daar ga ik vast snel aan wennen.

N.b. wil je wel veel zelf doen, dan maak je met deze recepten zelf sorbetijs en aardbeiensaus. Koop dan meteen verse rode vruchten en klop zelf de slagroom. Trek er dan wel wat meer tijd voor uit 😁.

Bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom

0.0 van 0 stem
Course: Nagerechten, Recepten
Porties

4

personen
Totale tijd

15

minuten

Zoek je een mooi dessert dat je met weinig moeite kan maken?. Dan is dit bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit het perfecte recept.

Ingrediënten

 • 250 gram diepvries zomerfruit (aardbei, frambozen, bramen, kersen, blauwe bessen en rode bessen).

 • 500 milliliter bosvruchten sorbetijs

 • 1 spuitbus goede slagroom (Campina slagroom royale)

 • 1 potje dessert saus aardbeien (Hero)

Recept

 • Een paar uur voor het eten
 • Fruit ontdooien
  Laat een paar uur van tevoren het zomerfruit ontdooien.
 • Vlak voor het opdienen
 • Dessertsaus op het bord
  Doe wat van de dessertsaus in een bakje. Doop er een theelepel in. Teken dan met de bolle kant van de theelepel naar beneden, een paar grote strepen langs de rand van elk bord.
 • Fruit verdelen
  Verdeel het rood fruit over de borden heen, maar laat het midden vrij voor het sorbet ijs en laat ook wat plekken vrij voor de slagroom.
 • Sorbetijs erbij
  Leg dan op elk bord in het midden twee bollen van het bosvruchten sorbetijs.
 • Slagroom erbij
  Als laatste doe je op elk bord op een paar plekken een toef slagroom. Snel serveren en genieten maar.

Meer desserts

Vind je het Bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom lekker? Zoek je nog een lekker dessert? Je vind ze op de pagina met vegetarische nagerechten. Bijvoorbeeld warme kersen met kaneeltoast.

Bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit 800x800
Bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen