Dit keer een kort recept: Roomijs met Stracciatella koffie slagroom. Een heel simpel maar toch ook een beetje bijzonder dessert. Het chocolade en walnoot roomijs is zo uit de winkel. De Stracciatella koffie slagroom is al niet veel moeilijker, maar wel heel lekker! Het recept staat onderaan deze pagina.
Mocht je zelf roomijs willen maken? Belangrijkste is dat je dan een ijsmachine nodig hebt. Ik zie nog altijd een beetje tegen de prijs daarvan op. Plus dat mijn keukenkastjes al vol met weinig gebruikte apparaten staan. Maar goed, heb je zin en tijd, dan staan hier twee linkjes voor recepten:
- Walnoten roomijs (Smulweb)
- Chocolade roomijs (NRC)
Ingrediënten
Roomijs voor 6 personen:
- 1 liter walnoot roomijs
- 1 liter chocolade roomijs
- 40 gram pure chocolade
- 1 theelepel oploskoffie poeder
- 1 eetlepel suiker
- 250 ml slagroom
Roomijs met Stracciatella koffie slagroom
Benodigde tijd: 15 minuten.
Zo maak je dit dessert:
- Slagroom met oploskoffie en suiker kloppen
Doe de suiker en de oploskoffie (het poeder, dus zonder water) bij de slagroom. Klop de slagroom met een mixer, tot ze flink dik is. Let wel op dat je niet te lang doorgaat, anders komen er klontjes in.
- Chocolade schaven en toevoegen
Snij of schaaf de chocolade tot hele kleine klontjes. Schep die daarna voorzichtig door de slagroom heen.
- Serveren met ijs
Leg op elk bord een bolletje walnoot roomijs en een bolletje chocolade roomijs. Leg er een vergelijkbaar groot bolletje van de Stracciatella koffie slagroom bij.

Meer desserts
Vind je het Roomijs met Stracciatella koffie slagroom lekker? Je vindt nog meer lekkere nagerechten op de pagina met vegetarische nagerechten.