0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Nagerechten » Roomijs met stracciatella koffie slagroom

Makkelijker dan dit kan ik het niet maken. Dit mag ik bijna geen recept meer noemen, maar het is toch heel lekker: roomijs met stracciatella koffie slagroom. Het chocolade- en walnoot-roomijs is zo uit de winkel. De Stracciatella koffie slagroom is al niet veel moeilijker. Het recept staat onderaan deze pagina.

Naar het recept

Mocht je zelf roomijs willen maken? Belangrijkste is dat je dan een ijsmachine nodig hebt. Ik zie nog altijd een beetje tegen de prijs daarvan op. Plus dat mijn keukenkastjes al vol met weinig gebruikte apparaten staan. Maar goed, heb je zin en tijd, dan staan hier twee linkjes voor recepten:

Roomijs met stracciatella koffie slagroom

0.0 van 0 stem
Course: Nagerechten, Recepten
Porties

6

porties
Totale tijd

15

minuten

Simpel maar lekker: Roomijs met stracciatella koffie slagroom. Chocolade- en walnoten-ijs uit de winkel met een heerlijke slagroom erbij 😋.

Ingrediënten

 • 1 liter walnoot roomijs

 • 1 liter chocolade roomijs

 • 40 gram pure chocolade

 • 1 theelepel oploskoffie poeder

 • 1 eetlepel suiker

 • 250 milliliter slagroom

Recept

 • Slagroom met oploskoffie en suiker kloppen
  Doe de suiker en de oploskoffie (het poeder, dus zonder water) bij de slagroom. Klop de slagroom met een mixer, tot ze flink dik is. Let wel op dat je niet te lang doorgaat, anders komen er klontjes in.
 • Chocolade schaven en toevoegen
  Snij of schaaf de chocolade tot hele kleine klontjes. Schep die daarna voorzichtig door de slagroom heen.
 • Serveren met ijs
  Leg op elk bord een bolletje walnoot roomijs en een bolletje chocolade roomijs. Leg er een vergelijkbaar groot bolletje van de Stracciatella koffie slagroom bij.

Meer desserts

Vind je het Roomijs met Stracciatella koffie slagroom lekker? Je vindt nog meer lekkere nagerechten op de pagina met vegetarische nagerechten.

Roomijs met Stracciatella koffie slagroom.jpg 800x710
Roomijs met Stracciatella koffie slagroom

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen