Vegetarisch kerstdiner 2017. Compleet met wijnsuggesties

Wil je weten wat mijn favoriete feestdag is? Kerstmis natuurlijk! Gezellig samen met de familie de dag doorbrengen en afsluiten met lekker eten. Speciaal voor iedereen die daar ook zo over denkt bedacht ik dit “vegetarisch kerstdiner 2017”.

Om het Kerstdiner 2017 helemaal compleet te maken hebben mijn vrienden van mijnwijn.eu er heerlijke bijpassende wijnen bij gezocht. Hoe makkelijk is dat! Zo kan zelfs dat niet meer mis gaan. Het mooie van de wijnen is dat ze biologisch, dus bijvoorbeeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen gemaakt zijn. De Monastrell is zelfs vegan, dus daar zijn ook geen dierlijke producten gebruikt om de wijn te klaren.

Kortom, het denkwerk is gedaan, je hoeft alleen nog maar te koken.

Kerstdiner 2017

Voorgerecht

Hoofdgerecht

Dessert

De recepten zelf vind je via de linkjes hier boven.

Vegetarisch kerstdiner 2017

Zoals dat met een foodblog gaat, hebben wij het diner natuurlijk al geprobeerd. De foto hier boven was de generale repetitie. Met 10 personen aan tafel kozen we voor recepten die makkelijk te maken zijn. Het meeste kookwerk konden we in de middag als voorbereiding doen. Tijdens het diner zelf was het heel relaxed. Even wat laatste dingen bakken en opwarmen.

Ook jou wil ik het graag makkelijk maken. Bijvoorbeeld het maken van het boodschappen lijstje. Daarom heb ik hier onder de hoeveelheden van alle recepten omgerekend naar 10 personen. Let dan natuurlijk wel op dat je de onderstaande hoeveelheden moet aanhouden, en niet die in de recepten zelf. Die zijn vaak op 4 of 6 personen berekend.

Tot slot wil ik je alvast een fijn kerstfeest wensen. Geniet er van!

Ingrediënten voor 10 personen

Soep met zoete aardappel, wortel en ui:

  • 750 gram zoete aardappel
  • 500 gram wortels
  • 2 rode paprika’s
  • 3 rode uien
  • 5 tenen knoflook
  • 3 groente bouillon blokjes
  • ca 15 gram peterselie
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1,7 liter water – OKZout en peper

Portobello hamburgers:

  • 5 portobello’s
  • 2,5 blikje van 200 gram zwarte bonen (uitlek gewicht 130 gram)
  • 125 gram broccoli roosjes
  • 1,5 rode ui
  • 5 eieren
  • 150 gram paneermeel
  • 2,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel zwarte peper
  • 2,5 theelepels paprikapoeder
  • 2,5 theelepel gedroogde peterselie
  • 0,5 theelepel komijn
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 2,5 eetlepel Worcestershire saus
  • 5 teentjes knoflook
  • 150 gram parmezaanse kaas (geraspte)
  • olijfolie om in te bakken

Om er broodjes hamburger mee te maken:

  • 10 hamburgerbroodjes
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2,5 eetlepel tomatenketchup
  • 2,5 theelepel Worchestershire saus
  • 1 rode ui
  • een paar blaadjes sla
  • 2,5 tomaat

Verse patat

  • 3 kilo aardappelen (ongeveer 300 gram per persoon)

Ruccola sla met cherrytomaat, appel, pijnboompitten en feta:

  • 250 gram rucola sla
  • 300 gram cherrytomaten
  • 10 eetlepels pijnboompitten
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2,5 eetlepel balsamico azijn
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 250 gram feta kaas
  • 2,5 Granny smith appel

Bosvruchten sorbetijs met gemengd fruit en slagroom:

  • 625 gram diepvries zomerfruit (aardbei, frambozen, bramen, kersen, blauwe bessen en rode bessen)
  • 1 liter bosvruchten sorbetijs
  • 1 spuitbus goede slagroom (Campina slagroom royale)
  • 1 potje dessert saus aardbeien (Hero)

Tot slot

Mocht je nog meer inspiratie zoeken voor een vegetarisch kerstdiner. Kijk dan ook even bij het vegetarisch kerstdiner van 2016.

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto’s maken, schrijven. Mijn hobby’s komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

2 comments

  1. Ons vegetarisch kerstmenu is
    Sushi van quinoa met gele bietjes gel van mierikswortel

    Wafel van pompoen en winterpostelin npmet bitterbal linzen

    Taartje van artisjok en kikkererwten en onvergetelijke groente en saus van zwarte bonen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*