Home » Drinken » Speciaalbier » Den Bangelijke tripel

Een tijdje terug had ik het geluk om met mijn collega’s naar Antwerpen te mogen gaan. Eén van de vele leuke momenten daar was een rondleiding door brouwerij ‘t Pakhuis. Daar dronken we een heerlijke Den Bangelijke tripel. Ik kan hem je aanraden.

Huisbrouwerij ‘t Pakhuis zit in het centrum van Antwerpen. Het woord huisbrouwerij is een beetje een rare beschrijving. Tenminste ik mag nog wel even doorsparen voordat ik zo’n groot huis heb. Maar leuk was het zeker: Grote koperen ketels. Een rondleiding door een droogkomische brouwer.

Wat ook niet onbelangrijk was: er waren drie lekkere Belgische bieren om tijdens de rondleiding te proeven. Eén lekker blond bier (Antwerps blond), één lekker bruin bier (terwijl bruin bier meestal toch niet mijn favoriet is), en tenslotte de heerlijke Den Bangelijke tripel.

Den Bangelijke tripel

Als Hollander dacht ik: Den Bangelijke betekent natuurlijk ‘angstaanjagend veel alcohol’ of zo. En hoewel het met 8,5% bepaald geen Buckler is, is dat dus onzin. Wandelend door Antwerpen kwam ik ook “Bangelijk lage prijzen” tegen bij de Media Markt. Het betekent dus gewoon iets als “geweldig”. Zo zie je maar dat Vlaams geen Hollands is.

Bij de uitgang kocht ik mijn favoriet van de dag. Den Bangelijke tripel. Lekker, een beetje zoet, veel smaak en een dikke schuimkraag er op. Precies zoals het hoort volgens de brouwer.

Proost!

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen