Carpaccio van rode biet met perzik, rucola en geitenkaas

Carpaccio van rode biet met perzik ruccola en geitenkaas

De rode bieten in onze moestuin zijn inmiddels groot genoeg. Tijd dus om op zoek te gaan naar een lekker recept. Dit recept voor een voorgerecht van Carpaccio van rode biet is het resultaat. Met perzik, rucola, pijnboompitten en geitenkaas met honing is het een heel smakelijk geheel. Ons gezin vond het heerlijk, maar ik kreeg wat klachten over het lange wachten. Ik heb me wat te lang uitgeleefd op het mooi opmaken van het bord. Voor het gemak kan je het natuurlijk ook gewoon door elkaar husselen en dan is het eigenlijk best een makkelijk recept om te maken. Het oorspronkelijke gerecht kwam overigens van leukerecepten.nl. Ik heb een klein beetje naar eigen smaak aangepast, maar wellicht wil je dat recept ook een keer proberen.

Tip: mis geen recept meer; volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 hele rode bieten
  • 80 gram rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 halve perzikken uit blik, in stukjes
  • 75 gr geitenkaas met honing
  • 2 eetelpel olijfolie extra vierde
  • 1 eet balsamico azijn
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • Peper en zout
  • ½ theelepel tijm

De Carpaccio van rode biet bereiden

Maak de rode bieten goed schoon en kook ze ongeveer 25 min in een ruime hoeveelheid water. Voeg in het water de halve theelepel tijm toe.

Rooster intussen de pijnboompitten in een steelpannetje, zonder boter. Schud ze regelmatig om en let op dat ze niet zwart worden.

Meng intussen ook de olijfolie, het citroensap, de balsamico azijn en een beetje peper en zout.

Snij de perzikken met een scherp mes in dunne plakjes (of blokjes als je wat meer haast hebt).

Giet de bieten af en laat ze even afkoelen.

Verwijder het buitenste velletje van de bieten. Snij de bieten daarna met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes (of blokjes als je wat meer haast hebt).

Verdeel de plakjes rode biet over de borden en verdeel daarna de rucola er over.

Verdeel daarna ook de perzik en pijnboompitten over de borden.

Besprenkel het daarna met de dressing.

Verdeel tot slot de geitenkaas met honing over de borden.

Carpaccio van rode biet met perzik ruccola en geitenkaas

Related Posts

Comments (1)

[…] Carpaccio van rode biet met perzik, rucola en geitenkaas […]

Leave a comment