Wil je een heerlijk en mooi voorgerecht? Maak dan eens deze carpaccio van rode biet en perzik. Samen met de rucola, pijnboompitten en geitenkaas met honing is het een heerlijk voorgerecht. Dat ziet er prachtig uit toch? Dit gerecht kan zo op tafel met kerstmis.
Het oog wil ook wat, dus besteedde ik wat extra aandacht aan het uiterlijk voor dit voorgerecht. De basis is gewoon een lekkere salade vol met mooie kleuren. Door de bieten en perziken dun te snijden en als een carpaccio neer te leggen ziet het resultaat er meteen bijzonder uit. Een perfect voorgerecht voor een feestelijk diner thuis.
Het oorspronkelijke gerecht kwam overigens van leukerecepten.nl. Ik heb het naar eigen smaak aangepast, maar wellicht wil je dat recept ook een keer proberen.
Ingrediënten
Carpaccio voor 4 personen:
- 25 gram pijnboompitten (3 eetlepels)
- 1,5 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel witte balsamico azijn
- 0,5 eetlepel citroensap
- peper en zout
- 4 halve perziken uit blik
- 2 gekookte rode bieten
- 60 gram rucola
- 60 gram geitenkaas met honing
- 40 gram rozijnen (een handje)
Carpaccio van rode biet en perzik recept
In deze film zie je hoe je dit mooie voorgerecht met rode biet en perzik maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Carpaccio van rode biet en perzik maken
Benodigde tijd: 25 minuten.
Zo maak je deze carpaccio van biet en perzik:
- Pijnboompitten roosteren
Rooster 25 gram pijnboompitten in een steelpannetje, zonder boter. Schud ze regelmatig om en let op dat ze niet zwart worden.
- Dressing maken en door de rucola mengen.
Meng 1,5 eetlepel olijfolie, 0,5 eetlepel citroensap, 1 eetlepel witte balsamico azijn en een beetje peper en zout. Schep de dressing voorzichtig door 60 gram rucola.
- Perzik snijden
Snij 4 halve perziken met een scherp mes in dunne plakjes. Bewaar de plakjes van elke helft apart.
- Bieten snijden
Halveer op een andere snijplank 2 bieten. Snij de helften daarna met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Bewaar ook hiervan de plakjes van elke helft apart.
- Leg de perzik en biet op de borden
Gebruik een halve perzik en een halve biet per bord. Leg op elk bord een cirkel van perzik-plakjes. Bewaar wat ruimte tussen de plakjes voor de plakjes biet. Leg daarna op de open plekken de plakjes rode biet. Kleine of overgebleven plakjes perzik en biet leg je in het midden.
- Rucola, geitenkaas, pijnboompitten en rozijnen toevoegen
Leg in het midden van de borden de rucola. Verbrokkel daarover 60 gram geitenkaas met honing. Verdeel daarna ook de pijnboompitten en 40 gram rozijnen over de borden.

Meer recepten
Vind je deze carpaccio van rode biet en perzik lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische voorgerechten.
[…] Carpaccio van rode biet met perzik, rucola en geitenkaas […]