Zoek je een verrassende, romige soep die net even wat anders is dan normaal? Dan moet je deze koolrabi crèmesoep zeker proberen. Hij heeft de zachte, lichtzoete smaak van koolrabi, gecombineerd met aardappel, ui en lekkere kruiden. Een heerlijk recept met deze in Nederland wat vergeten groente.
Naar het receptEr zijn natuurlijk heel veel redenen om op vakantie te gaan, maar één ervan is voor mij om lekkere nieuwe dingen te eten. In de zomer ga ik vaak naar Oostenrijk. Bijna elke vakantie eet ik daar wel weer een heerlijke soep die ik zelf ook wil kunnen maken. Dit jaar was dat dus Koolrabi crèmesoep, een soep die ik zeker op mijn blog wilde hebben.
Ook dit is weer zo’n typisch Oostenrijkse soep. Geen heldere bouillon met kruiden of vlees, maar een stevige soep met heel veel groenten, lekker gekruid en met de blender fijngemalen. Eigenlijk zijn dit soort soepen een soort vloeibare maaltijd. In dit geval met koolrabi natuurlijk, maar ook met aardappels, ui en kruiden. Niet alleen lekker, maar ook super gezond!
Wat is koolrabi?
Koolrabi is een koolsoort die we in Nederland niet vaak eten. De meeste koolrabi komt uit Duitsland, volgens een collega van mij omdat het zo makkelijk te kweken is. Dat is natuurlijk maar een deel van de reden. Het is ook een groente die daar veel gegeten wordt: rauw, gekookt, gestoofd en gevuld. Het is dus een hele veelzijdige groente.

Gekookte koolrabi, zoals in deze soep, heeft een wat zoete smaak. De smaak is een beetje vergelijkbaar met bloemkool of broccoli. Perfect voor in deze soep. Wil je koolrabi in Nederland kopen, ga dan naar een wat grotere supermarkt. Je vindt ze meestal in het koelvak bij de groenten.
Meer soeprecepten
Deze Koolrabi crèmesoep vind ik zelf erg lekker, maar op Eetman staan nog veel meer soeprecepten. Bijvoorbeeld Fritatensuppe, dat is een soep met reepjes pannenkoek erin, of kaas-knoedelsoep. Twee heerlijke Oostenrijkse klassiekers.

