Mesclun salade met appel, tomaat, walnoot en honingdressing

Salades maken is een makkie. De juiste ingrediënten kopen, een beetje wassen, snijden, mengen en je hebt een lekker en gezond gerecht. Deze Mesclun salade met appel, tomaat, walnoot en honingdressing is geen uitzondering. Samen met de ui, rozijnen en de lekker honing mosterd dressing heb je een lekker bijgerecht voor 4 personen, of een maaltijdsalade voor met zijn tweeën.

Mocht je niet weten wat Mesclun salade is. Dat is zeker geen schande, want ik vroeg me ook al af of dat een uitvinding van Albert Heijn (waar ik het kocht) was of iets bestaands. Wat blijkt, zelfs Wikipedia kent het, dus het is echt. Mesclun is een mengsel van verschillende jong geoogste bladgroente. In mijn geval veldsla, snijbiet, baby spinazie en rode tatsoi. Zo uit een pakje, dus dat is makkelijk. Rucola of een ander soort gemengde salade zal natuurlijk ook lekker zijn.

Mesclun salade met appel, tomaat, walnoot en honingdressing recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram Mesclun salade
  • 0,5 ui
  • 2 tomaten
  • 30 gram walnoten
  • handje rozijnen
  • 1 appel (Granny smith)
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 6 theelepels mosterd
  • 4 eetlepels witte wijn azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 afgestreken eetlepel tijm
  • vers gemalen peper

De Mesclun salade met appel bereiden

Maak in een grote schaal de dressing door 4 eetlepels honing, de mosterd, azijn, olijfolie, tijm en wat vers gemalen peper te mengen.

Was indien nodig de sla. Doe hem dan in de schaal er bij.

Snij de ui klein en voeg die toe. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij hem dan klein en voeg hem toe aan de schaal. Snij de walnoten in grove stukken en voeg die toe. Voeg de rozijnen toe. Snij de tomaten in stukjes en voeg die toe.

Schep nu het geheel voorzichtig door elkaar, zodat de dressing over alle sla heen zit en de ingrediënten goed verdeeld zijn.

Meer salade recepten

Hou je van salades? Vond je de Mesclun salade met appel lekker? Op de pagina met bijgerechten vind je nog meer lekkere salades.

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto's maken, schrijven. Mijn hobby's komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*