Home » Recepten » Salades » Aardappelsalade met kruidendressing

Een lekkere aardappelsalade maken is helemaal niet moeilijk. Bijvoorbeeld met dit recept voor aardappelsalade met kruidendressing.

Ik vind aardappelsalade erg lekker. In een luie bui koop ik gewoon een bak in de supermarkt. Maar zelf maken is makkelijk. Maak bijvoorbeeld eens deze aardappelsalade met kruidendressing, die is hartstikke lekker en gezond.

Zelfgemaakte aardappelsalade smaakt iets meer naar aardappels dan de salade die je kant een klaar koopt. Ik denk dat deze variant met ongeschilde aardappels, verse kruiden, doperwten en yoghurt ook wel iets gezonder is. Afgezien van de mayonaise zijn het allemaal pure ingrediënten zonder conserveermiddelen enzo.

Omdat je de aardappelen met schil en al aan de salade toevoegt moet je mooie aardappelen gebruiken. Ik kocht kleine aardappels met rode schil bij Albert Heijn (Excellent rouges vastkokend). Iets dergelijks kan je vast ook in jouw supermarkt vinden. Zijn je aardappels al wat ouder of groot? Dat is ook geen probleem, maar ik zou ze dan wel eerst schillen.

In het recept staan doperwten en mais. Ik gebruik doperwten en mais uit blik of uit een potje, omdat die al voorgekookt zijn. Je kunt ze daardoor zo aan de aardappelsalade toevoegen.

Ingrediënten

Aardappelsalade voor 4 personen:

 • 750 gram nieuwe kleine vastkokende aardappelen
 • 200 gram blik doperwten (140 gram uitlekgewicht)
 • 150 gram blik mais uit (140 gram uitlekgewicht)
 • 1 lente ui (of salade ui)
 • 1 eetlepel verse bieslook
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel verse peterselie
 • 1 teen knoflook
 • 150 milliliter volle yoghurt
 • versgemalen zwarte peper naar smaak
 • zout naar smaak

Aardappelsalade met kruidendressing recept

In deze video zie je hoe je deze salade maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Aardappelsalade met kruidendressing maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je deze aardappelsalade:

 1. Aardappelen wassen en snijden

  Was de aardappelen goed, want je gaat ze ongeschild koken. Verwijder eventuele lelijke plekken. Snij de aardappelen dan in plakken van een halve centimeter dik.

 2. Aardappelen koken

  Doe de aardappelen in een pan koud water met een snufje zout. Breng de aardappelen aan de kook. Laat ze dan op wat lager vuur 12 minuten doorkoken. De aardappelen zijn klaar als je er makkelijk met een vork in kan prikken.

 3. Kruidendressing maken

  Terwijl de aardappelen koken, doe je de yoghurt en de mayonaise in een ruime kom, waar straks de aardappelen bij passen. Snij de peterselie en de bieslook fijn en voeg die toe. Pers ook een knoflookteentje uit en voeg dat toe. Roer de dressing goed door elkaar en breng hem op smaak met wat versgemalen peper en zout.

 4. Aardappelen afgieten

  Laat de gekookte aardappelen uitlekken in een vergiet en laat ze enigszins afkoelen.

 5. Lente ui, doperwten en mais toevoegen

  Snij de lente ui in dunne ringen en doe de lente ui dan in de kom met kruidendressing. Laat de doperwten en de mais uitlekken en doe ook die in de kom.

 6. Aardappelen toevoegen

  Doe als laatste de nog warme aardappelen in de kom met kruidendressing. Schep dan voorzichtig de aardappelsalade door elkaar, zodat de aardappelen heel blijven.

 7. Op smaak maken

  Als de kruidendressing goed over de aardappels heen verdeeld is, dan proef je de salade nog even. Voeg indien nodig nog wat peper of zout toe.

 8. Af laten koelen

  Laat de aardappelsalade met kruidendressing dan buiten de koelkast verder afkoelen.

Aardappelsalade met kruidendressing sep 2021 vierkant
Aardappelsalade met kruidendressing

Meer salade recepten

Vind je de aardappelsalade met kruidendressing lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere salade recepten op eetman.nl. Kijk daarvoor op de pagina met vegetarische saladerecepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen