Home » Nieuws » Kun je afvallen met een vegetarisch dieet

Wanneer je een paar kilo kwijt wilt raken, dan is het belangrijk om minder binnen te krijgen, dan wat je daadwerkelijk verbrand. De meeste mensen doen dit door het aanpassen van hun voeding, terwijl andere mensen ervoor kiezen meer te gaan bewegen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een switch te maken van reguliere voeding, naar vegetarische voeding?

Omdat veel mensen zich afvragen of het mogelijk is om af te vallen met een vegetarisch dieet, hebben we in dit artikel een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Want ondanks het feit dat je zeker een aantal kilo kwijt kunt raken, biedt het vegetarisch eten geen zekerheid dat dit ook voor jou het geval is.

Waarom val je af met een vegetarisch dieet

Gezonde voeding en genoeg beweging zijn essentieel om een paar kilo kwijt te kunnen raken. Daarbij kunnen supplementen zoals afslank pillen ook zeker bijdragen aan gezond gewichtsverlies, maar is vegetarisch eten ook een optie.

De voornaamste reden waarom je hiermee een aantal kilo kunt verliezen, is omdat je meer vezels en minder calorieën binnenkrijgt op het moment dat je dezelfde hoeveelheid vegetarisch voedsel eet, als wanneer je reguliere voeding eet.

Wat je ziet, is dat de producten die worden gegeten, zoals brood, aardappelen, pasta en ook noten, een stuk meer vezels bevatten. Dit zorgt voor een sneller gevoel van verzadigdheid, waardoor je in verhouding een stuk minder eet.

Hoe kun je gezond vegetarisch eten?

Nu je weet dat je zeker een aantal kilo kunt kwijtraken met vegetarisch eten, is het ook handig te weten hoe je gezond vegetarisch kunt eten. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het lastiger kan zijn om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Belangrijk is dus om eventueel te kijken naar het gebruik van supplementen. Vooral ijzer, B1 en ook B2 zijn van belang om voldoende binnen te krijgen. Deze kun je onder andere halen uit noten, pinda’s en zaden. Liever toch iets anders, dan kun je ook kiezen voor een passend supplement.

Afvallen met een vegetarisch dieet - noten Uitgelicht

Zorg ook voor beweging

Wil jij een paar kilo kwijt, dan kan dit door vegetarisch te gaan eten. Toch is alleen gezonde voeding niet altijd voldoende om wat gewicht te kunnen verliezen. Ook beweging speelt hierin een grote rol. Zo kun je dagelijks gaan wandelen, maar doet een roeitrainer het ook ontzettend goed.

Met een roeitrainer train je zowel je uithoudingsvermogen, alsook je spieren. Dus wil jij serieus een paar kilo kwijt, dan is een roeitrainer kopen een absolute aanrader. Dit kun je gemakkelijk en snel online doen en heb je deze vaak al de volgende dag in huis. Je zult zien dat wanneer je regelmatig traint, je uithoudingsvermogen en ook kracht, zienderogen vooruit gaat.

Afvallen met een vegetarisch dieet 800x800

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen