Home » Recepten » Bijgerechten » Andijviesalade met rijst en gorgonzola

Wie had dat gedacht. Je kan van andijvie ook een heerlijke salade maken. Bijvoorbeeld deze andijviesalade met rijst en gorgonzola. Een lekkere maaltijdsalade voor de liefhebbers van rauwe andijvie, gorgonzola, tomaat en bloemkool.

Ik vond dit recept op womenshealth.de op zoek naar een lekker idee voor een gezonde, niet zo standaard, maaltijdsalade. De verhoudingen en hoeveelheden heb ik een beetje aangepast. Ik vond de rijst wat teveel en de gorgonzola wat te weinig. Verder gaan de credits voor dit makkelijke recept natuurlijk naar hen.

Gorgonzola dolce

Ik gebruikt in dit recept gorgonzola dolce. Die heeft een iets minder scherpe smaak dan de wat langer gerijpte normale gorgonzola picante. Dat was vooral omdat er bij mij in huis niet veel fans van normale gorgonzola zijn. Het is maar waar je van houdt dus. Ik vind de dolce in ieder geval ook een hele lekkere kaas.

Ingrediënten

Andijviesalade voor 4 personen:

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram (gesneden) rauwe andijvie
  • 100 gram bloemkool
  • 200 gram kleine tomaten
  • 100 gram gorgonzola dolce
  • 4 eetlepels gepelde zonnebloempitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel limoensap

Andijviesalade met rijst en gorgonzola recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze andijviesalade maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Andijviesalade met rijst en gorgonzola maken

Benodigde tijd: 20 minuten.

Zo maak je andijviesalade met rijst en gorgonzola:

  1. Kook de rijst

    Breng water aan de kook. Kook daarin 100 gram zilvervliesrijst 8 minuten. Giet de rijst dan af en hem met de deksel erop weg.

  2. Bloemkool en tomaten snijden

    Snij intussen 100 gram ongekookte bloemkool klein. Snij 200 gram tomaten wat kleiner. Doe ze beide in een grote slakom.

  3. Andijvie snijden

    Gebruik 200 gram rauwe andijvie. Als de andijvie nog niet gesneden is, snij hem dan in repen. Doe ook de andijvie in de kom.

  4. Voeg olijfolie, limoensap en zonnebloempitten toe

    Voeg ook 3 eetlepels olijfolie, 1,5 eetlepel limoensap en 4 eetlepels zonnebloempitten toe aan de kom.

  5. Meng de salade

    Schep de inhoud van de slakom goed door elkaar.

  6. Gorgonzola erover

    Verbrokkel tenslotte 100 gram gorgonzola over de andijviesalade heen.

Andijviesalade met rijst en gorgonzola mei 2022 800x800
Andijviesalade met rijst en gorgonzola

Meer recepten

Vind je de andijviesalade met rijst en gorgonzola lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar andere lekkere salade recepten op eetman.nl. Kijk dan ook eens op de pagina met alle vegetarische salade recepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen