Andijviesalade met rijst en gorgonzola

Andijviesalade met rijst en gorgonzola recept voor

Wie had dat gedacht. Je hoeft andijvie niet alleen door de aardappelen te doen, om er stamppot van te maken. Je kan er ook een lekkere andijviesalade van maken. In dit recept dus een andijviesalade met rijst en gorgonzola.

Ik vond dit recept op womenshealth.de op zoek naar een lekker idee voor een gezonde, niet zo standaard, maaltijdsalade. De verhoudingen en hoeveelheden heb ik een beetje aangepast. Ik vond de rijst wat teveel en de gorgonzola wat te weinig. Verder gaan de credits voor dit makkelijke recept natuurlijk naar hun.

Ik gebruikte gorgonzola dolce omdat die een iets minder scherpe smaak heeft dan de wat langer gerijpte normale gorgonzola picante. Dat was vooral omdat er bij mij in huis niet veel fans van normale gorgonzola zijn. Het is maar waar je van houdt dus. Ik vond de dolce in ieder geval ook een hele lekker kaas.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 gram zilvervlies rijst
  • 200 gram (gesneden) rauwe andijvie
  • 100 gram bloemkool
  • 200 gram cherrytomaten
  • 80 gram gorgonzola (dolche)
  • 4 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap

Andijviesalade recept

Kook de zilvervlies rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij intussen de ongekookte bloemkool klein, halveer de cherrytomaten.

Als de andijvie nog niet gesneden is, snij hem dan in repen.

Schep de andijvie, de bloemkool en de cherrytomaten door de zilvervliesrijst heen.

Schep ook de olijfolie, het limoensap en de zonnebloempitten door de andijviesalade.

Verbrokkel tenslotte de gorgonzola over de salade heen.

Andijviesalade met rijst en gorgonzola recept boven

Meer recepten

Vind je de andijviesalade met rijst en gorgonzola lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar andere lekkere salade recepten op eetman.nl. Kijk dan ook eens op de pagina met alle vegetarische salade recepten.

Leave a comment