Wie houdt er nu niet van lekkere knapperige chips? Ze in de winkel kopen is natuurlijk het makkelijkst, maar je kan ook zelf chips maken. Sterker nog chips bakken is helemaal niet zo moeilijk, zeker niet als je dit recept volgt.
Naar het receptIk had er zelf nog niet zo over nagedacht, maar mijn zoons natuurlijk wel. In de lange zomervakantie konden ze momenten van verveling mooi verdrijven door zelf chips te bakken. Een leuk klusje en veel mensen zullen alle ingrediënten wel gewoon in huis hebben.
Om de aardappelen in dunne plakjes te snijden gebruik je het liefste een mandoline. Dan worden ze mooi gelijkmatig dun. Heb je geen mandoline? Snij je aardappels dan met een rasp, of een scherp mes. Zelfs met de dunschiller kan je mooie nog dunnere plakjes maken.
Heb je geen zin om de aardappels te schillen? Dat is ook niet per se nodig. Sommige mensen vinden het extra lekker als er nog wat schil aan zit.
Kruiden voor chips
Bij het kruiden kan je een beetje je fantasie gebruiken. In dit recept gebruikten we paprika en zout. Andere combinaties kan je zelf verzinnen. Bijvoorbeeld zijn ook lekker:
- Nootmuskaat
- Italiaanse kruiden
- Of “Bolognese” met tomatenpoeder, paprikapoeder en uienpoeder
Meer recepten
Vind het recept om zelf chips te bakken leuk? Dan zoek je vast nog wel meer leuke recepten voor lekkere snacks. Kijk dan eens op de pagina met alle snack recepten van Eetman.nl.
