Van een lekkere cake houden we allemaal wel. Wil je eens een wat minder standaard cake? Dan is deze citroencake van amandelmeel uit de Airfryer is een heerlijke keuze. De cake is glutenvrij, doordat hij met amandelmeel is gemaakt. Heeft een lekkere frisse citroensmaak door de lemon curd en het citroenrasp. Tenslotte is hij ook nog eens snel klaar doordat hij in de Airfryer gebakken wordt. Een win-win-win situatie noem ik dat.
Naar het receptEen cake bakken is best wel makkelijk. Dat geldt ook voor deze cake van amandelmeel. Het is een kwestie van alles even goed mengen en dan doet de oven zijn werk. Zelfs het voorverwarmen van de oven is niet nodig.
Om de amandelcake extra citroensmaak te geven gebruikte ik lemon curd. Als je het niet kent: lemon curd kan je gewoon in een wat grotere supermarkt kopen. In de buurt van de jam vond ik het. Zelf lemon curd maken kan ook: Google het en je vindt genoeg recepten.
Bakken in de Airfryer
Een van de voordelen van deze amandelcake is dat hij gebakken is in de Airfryer. Dat bespaart tijd en geld. Het bakken gaat er namelijk sneller in en er is een lagere temperatuur nodig.
Naast een Airfryer heb je ook een vorm nodig die in de Airfryer past. Ik gebruikte een wat hogere quichevorm van 20 centimeter diameter, maar ook een kleine springvorm is handig. Pas voor je begint of je vorm in het mandje van de Airfryer past.
Gebruik je een gewone oven in plaats van de airfryer, zet die dan op 160 graden en bak de cake ongeveer 70 minuten.
Meer Airfryer recepten
Vind je deze citroencake van amandelmeel lekker? Kijk dan ook eens op de pagina met alle bakrecepten van Eetman. Of wil je de Airfryer vaker gebruiken? Kijk dan eens op deze pagina.