Home » Nieuws » De voordelen van plantaardige eiwitshakes

Heb jij de keuze gemaakt om geen dierlijke producten meer te eten, dan is het ook belangrijk hier rekening mee te houden wanneer je regelmatig eiwitshakes neemt. Normale eiwitshakes worden namelijk gemaakt van whey poeder, wat afkomstig is van de melk van de koe. Het is daarom dus ook van belang om goed te kijken naar een vegan proteïne poeder.

Gelukkig is dit vandaag de dag geen enkel probleem meer en zijn ze er in verschillende soorten en smaken. Waar je tot enkele jaren geleden een serieuze uitdaging had, is dit tegenwoordig allang niet meer het geval. Maar welke voordelen heeft een plantaardige eiwitshake eigenlijk allemaal?

Perfect voor mensen met lactose allergie of -intolerantie

Eiwitshakes die zijn gemaakt van dierlijke producten, worden gemaakt van melk of kaas. Belangrijk om te weten, is dat deze shakes dan dus ook melksuikers bevatten. Melksuikers, ook wel lactose genoemd, kan ervoor zorgen dat je last krijgt van je maag en darmen. Vervelend is namelijk dat je er diarree door kunt krijgen en zelfs kunt eindigen met een ontstoken (blinde) darm.

Des te belangrijker dus om hier serieus rekening mee te houden. Gelukkig biedt een eiwitshake van vegan eiwitpoeder dan uitkomst. Ook wanneer je niet intolerant bent, kan het nemen van een vegan shake ervoor zorgen dat je een wat minder vol gevoel hebt.

Duurzaam

Steeds meer mensen kiezen ervoor om dierlijke producten te laten staan. Het is daarom dus ook niet zo gek dat ook vegan eiwitpoeders steeds meer winnen aan populariteit. Voor de meeste mensen is de reden dat ze hiervoor kiezen, dat ze duurzaam bezig zijn.

Het produceren van vegan eiwitpoeders is namelijk een stuk minder intensief, dan wanneer het om de bekende ‘whey’ eiwitten gaat. Dit heeft er namelijk mee te maken dat het proces tot een uiteindelijk eiwitshake een stuk intensiever is, dan wanneer vegan eiwitpoeder geproduceerd wordt.

De voordelen van plantaardige eiwitshakes - eiwitshake Uitgelicht

Diervriendelijk alternatief

Los van het feit dat het een dier natuurlijk geen pijn doet, is het constant moeten produceren en afgeven van melk natuurlijk geen pretje. Hoewel het in de basis geen pijn doet, weet je door te kiezen voor een diervriendelijk wel zeker dat het dier niet heeft geleden. Het is daarom ook niet heel vreemd dat er steeds meer mensen kiezen voor alternatieven. Dit geldt niet alleen voor vlees, maar ook voor producten zoals zuivel.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft het gebruik van vegan eiwitpoeder zo de nodige voordelen. Naast het feit dat het voor het welzijn van de dieren een stuk beter is, is het ook voor je eigen lichaam beter. De eiwitten die je nu binnenkrijgt zijn een stuk puurder en dus ook niet bewerkt. Daarnaast bevatten deze poeders veel meer vezels en weer mindere vetten. Vanuit verschillende invalshoeken, is het dus zeker aan te raden om te kiezen voor vegan eiwitpoeder.

De voordelen van plantaardige eiwitshakes v2 800x800
Plantaardige eiwitshake

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen