Falafel is een vegetarisch gerecht dat gemaakt is van van gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten, ui en kruiden. Met dit recept maak je het eenvoudig zelf.
Naar het receptEen van de leuke dingen van het maken van een vegetarisch recepten blog, is dat ik ook vaak recept-tips van collega’s krijg. Deze keer was de tip om een keer falafel te maken. Falafel is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten en/of tuinbonen. En als ik frituren hoor, dan ben ik al om natuurlijk.
Onderstaand recept komt voor een groot deel van een recept van het blog Eten van moeder aarde. Het is ondanks mijn veranderingen prima gelukt en erg lekker geworden. Omdat wij het wat veel vonden heb ik de hoeveelheden wel verminderd.
Yoghurt dipsaus
Dit recept heeft een dip sausje met yoghurt. Maar als je even op internet zoekt zie je allerlei dingen die je er ook bij kan maken. Salade, groenten, op een pitabroodjes, andere sausjes. Kijk bijvoorbeeld eens hier op vegatopia.nl. Je kan de falafel ook in een pan bakken. Maak ze dan wat platter en doe een flinke laag olie in de pan.
Meer recepten
Vind je de falafel met dip saus lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

