Dit is een van de lekkerste soorten soep die ik de laatste tijd gegeten heb. Hij is goed gekruid en zit tjokvol met heel veel soorten groente. De Hongaarse soep is dus gezond genieten, ik kan hem je echt aanraden.

Sommige van de groenten in de Hongaarse soep zijn niet heel standaard. Tenminste niet voor mij. Knolselderij bijvoorbeeld. Ik weet wat het is, maar koop het bijna nooit. Nog exotischer: wortelpeterselie. Een soort witte winterpeen-achtige wortel, die enigszins naar peterselie smaakt. Gelukkig verkocht de grote Albert Heijn die ook. Toch had ik voor de zekerheid alvast opgezocht dat ik ook pastinaak als alternatief kon kopen.

Het originele recept voor deze Hongaarse soep komt van tasteisyours.com. Ik was op zoek naar een recept voor een vegetarische goulash soep. Tenminste naar iets dat daar op lijkt, want eigenlijk lijkt een vegetarische soep met goulash smaak me bijna onmogelijk. Ik noem het gewoon Hongaarse soep, en die is dus heel erg lekker!

Ingrediƫnten

Voor 8 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 grote rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 middelgrote rode uien
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 wortelpeterselie (of eventueel 1 pastinaak)
  • 2 tomaten
  • 1 knolselderij
  • blikje van 400 gram Chili bonen
  • handje peterselie
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gedroogde tijm (geen gemalen tijm)

Voor erbij:

  • Stokbrood

Hongaarse soep recept

Schil eerst de aardappelen en snij ze dan in dobbelstenen.

Daarna snij je de ui in kleine stukjes. Haal de zaadjes uit de rode peper en snij die fijn. Zet de peper en de ui dan samen apart.

Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika dan in grove stukken. Snij de tomaten in kwarten en zet ze samen met de paprika apart.

Verwijder de schil van de knolselderij en snij hem in blokjes. Snij dan ook de wortel en de wortelpeterselie in plakjes. Zet ze samen met de knolselderij apart.

Doe de olijfolie in een grote soeppan en zet die op middelhoog vuur. Als de olie warm is, dan voeg je de rode ui en de rode peper toe. Bak ze circa 6 minuten, tot ze zacht zijn.

Voeg dan de rode paprika en de tomaat toe. Roer alles goed door elkaar en bak ze 5 minuten mee.

Voeg dan het paprika poeder toe en roer het er goed doorheen. Voeg dan ook de knolselderij, de wortel en de wortelpeterselie toe. Bak ze 3 minuten mee.

Voeg dan 0,5 liter groentebouillon, de tijm en het komijnzaad toe. Doe de deksel op de pan. Kook het geheel een minuut of 5 tot de groenten zacht beginnen te worden.

Laat de Chili bonen intussen uitlekken en snij de peterselie blaadjes klein. Voeg ze dan samen met de aardappelen en de rest van de groentebouillon aan de pan toe. Doe de deksel weer op de pan en laat het geheel 20 minuten koken, tot de aardappels zacht zijn.

Maak de Hongaarse soep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Serveer de soep bijvoorbeeld met stukken stokbrood om er in te dopen.

Hongaarse soep recept voor

Meer recepten

Vond je de Hongaarse soep lekker? Dan ben je vast ook wel op zoek naar meer lekkere soep recepten, zoals de Uiensoep met port. Je vindt ze op de pagina met vegetarische voorgerechten.

(Visited 145 times, 1 visits today)