Home » Recepten » Snacks en gebak » Perzik kersen kruimeltaart

Zin om een heerlijke kruimeltaart te maken? Deze perzik kersen kruimeltaart is dan perfect. De bodem, de kruimels erop de lekkere vulling, alles is even lekker.

Dit is het recept voor een super lekkere en toch makkelijk te maken kruimeltaart. Voor de vulling gebruikte ik lekker zoete perziken uit blik en kersen uit een pot. Dat is lekker makkelijk en ze zijn het hele jaar door makkelijk te krijgen. Het recept voor het zanddeeg en het kruimeldeeg haalde ik van Smulweb, met dank aan Ruth Brock.

Een taart maken is natuurlijk altijd wel even werk. Maar het is zeker niet moeilijk. Volg gewoon de beschrijving hieronder, kijk het filmpje erbij en het zeker zeker lukken. De beloning is in ieder geval een kruimeltaart met een lekker vulling met zoete perzik en het klein beetje zuurtje van de kersen.

Heerlijk!

Ingrediënten

Voor één kruimeltaart:

 • 820 gram blik perziken (480 gram uitlekgewicht)
 • 680 gram pot kersen (350 gram uitlekgewicht)
 • 300 gram bloem
 • 100 gram maizena
 • 80 gram fijne suiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 2 eidooiers
 • 225 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
 • 3 eetlepels paneermeel
 • 100 gram kristalsuiker
 • snufje kaneel

Ook nodig:

Perzik kersen kruimeltaart recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze kruimeltaart met perzik en kersenvulling maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Perzik kersen kruimeltaart maken

Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten

Zo maak je de perzik- kersentaart :

 1. Perzik en kersen afgieten en snijden

  Giet het sap van de perziken af. Snij ze dan in wat kleinere stukjes. Giet de kersen af en doe die bij de stukjes perzik.

 2. Zanddeeg maken

  Weeg 150 gram bloem af en doe het via een zeef in een kom. Voeg 100 gram maizena, 80 gram fijne suiker en 1 zakje vanillesuiker toe. Scheid 2 eieren en voeg het eigeel bij de bloem. Voeg tenslotte 100 gram roomboter toe. Kneed het met de hand tot een zanddeeg.

 3. Vorm invetten en met bloem bestuiven

  Vet de springvorm in met 25 gram roomboter. Schud er dan een beetje bloem doorheen, zodat de bodem en wanden daarmee bedekt zijn. Schud de overtollige bloem eruit.

 4. Doe deeg en paneermeel in de vorm

  Verdeel het zanddeeg in twee helften. Rol de ene helft uit en bedek er de bodem mee. Maak met de andere helft een rand van 4 centimeter hoog. Strooi tenslotte 3 eetlepels paneermeel over de bodem.

 5. Oven voorverwarmen

  Verwarm dan de oven voor naar 200 graden.

 6. Fruit mengen, afgieten en toevoegen

  Meng de kersen en perziken door elkaar. Giet het nog een keer af met een zeef, zodat zoveel mogelijk vocht eruit is. Doe het fruit dan in de vorm en duw het aan tot een gladde laag. Duw de deegrand nog wat omlaag als hij boven het fruit uitsteekt.

 7. Kruimeldeeg maken

  Weeg 150 gram bloem af en doe het via een zeef in een kom. Voeg 100 gram kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker en 100 gram roomboter toe. Doe er ook nog een snufje kaneel bij. Kneed het tot een deeg en wrijf er met je vingers kleine brokjes van.

 8. Verdeel het kruimeldeel

  Verdeel het kruimeldeeg over de laag met vruchten.

 9. 45-50 minuten bakken

  Bak de taart ongeveer 45-50 minuten op 200 graden (heteluchtoven), tot de bovenkant goudbruin kleurt.

Perzik kersen kruimeltaart vierkant
Perzik kersen kruimeltaart

Meer recepten

Vind je deze kruimeltaart met kersen en perzik lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere bak recepten op eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische snacks.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen