Ben je fan van Oostenrijkse Gröstl? Hier vind je mijn vegetarische variant: Tiroler Gröstl met ei en champignons. Lekker en zo gemaakt.
Kom je graag in Oostenrijk? Dan ken je vast wel de bekende Gröstl. Ik vind het altijd weer erg lekker. Je snapt dat ik het ook graag zelf wilde kunnen maken. Maar dan wel een variant zonder vlees natuurlijk. Met een beetje experimenteren kwam ik op dit lekkere recept.
Eigenlijk zijn Gröstl Oostenrijks eten om restjes mee op te maken. Er is daardoor niet één specifiek recept. Nu hebben we hier in huis nooit restjes. De opgroeiende pubers en ikzelf laten weinig van het eten over. Eigenlijk is dat nu een geluk. Zo kan ik mooi zelf mijn eigen vegetarische variatie op het Tiroolse recept maken.
De meest gebruikte ingrediënten van Gröstl zijn gebakken aardappels, ui, stoofvlees en spek. Die laatste twee ga ik natuurlijk niet in mijn recept gebruiken. Ik koos voor gebakken champignons en vegetarische spekreepjes als vervangers. Omdat ook vaak een gebakken ei bovenop de Gröstl wordt geserveerd, mocht dat wat mij betreft ook niet ontbreken. Uiteindelijk vind ik het resultaat zeker zo lekker als het origineel.
Meer recepten
Vind je deze vegetarische Tiroler Gröstl lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met alle hoofdgerechten.