Is het al borreltijd? Tijd om lekkere toast met tomaten tapenade op tafel te zetten! Deze tomaten tapenade maken is gelukkig een makkelijk klusje. Met dit recept ben je al in tien minuten klaar.
Naar het receptNiks zo leuk als met lekkere snacks op tafel de dag relaxed afsluiten. Een lekker drankje, goed gezelschap erbij, muziek aan. Zo heb ik het graag.
Eén van mijn favoriete snacks is stokbrood met tomaten tapenade. Het kan natuurlijk uit een potje, maar zelfgemaakte tapenade is minstens even lekker.
Overigens kan je nog wel meer met de tapenade. Meng het door de pasta en je hebt er een heerlijk avondmaal aan. Dat is weer eens wat anders dan je standaard pasta Bolognese.
Variatietips voor de tapenade
Je hoeft je natuurlijk niet perfect aan dit tapenade recept te houden. Varieer gerust met de ingrediënten. Zolang je de zongedroogde tomaten maar niet weglaat zou ik zeggen. Dit zijn bijvoorbeeld wat variaties die je eens kan proberen:
- Verwissel de ui, of de olijven door kappertjes
- Gebruik olijfolie in plaats van de olie van de tomaten
- Vervang het limoensap door witte wijnazijn, citroensap, of witte balsamicoazijn
Heb je zelf een leuke tip voor me, zet hem dan in de reacties!
Meer recepten
Vind je dit tomaten tapenade recept lekker? Ben je op zoek naar meer snackjes voor je borrel? Je vindt vast nog meer lekkers op de pagina met alle snacks en gebak.