Lekker vers brood uit je eigen oven. Je huis gevuld met de geur van het bakken. Dat wil toch iedereen! Tijd dus om dit wit melkbrood uit de Airfryer te gaan bakken. Met dit recept gaat het zeker lukken.
Naar het receptIn dit brooddeeg wordt melk gebruikt in plaats van water. De melk maakt het brood zachter en malser. Ook geeft het een mooie bruine korst en een wat betere houdbaarheid.
Brood bakken is heel erg makkelijk. Je hoeft er bijna niets voor in huis te hebben en het is maar weinig werk. Dit witte melkbrood uit de Airfryer is geen uitzondering. Bakken is een kwestie van precies alles afmeten, alle stappen volgen en dan komt het goed.
Bakken in de Airfryer
Ook voor dit recept vond ik het weer slim om de Airfryer te gebruiken. Deze bakt het brood op lagere temperatuur en in kortere tijd dan een gewone oven. Dat scheelt weer stroom, wat ik een groot voordeel vindt.
Zorg wel dat je een vorm gebruikt die in het mandje van je Airfryer past. In mijn geval is dat een quichevorm van 20 centimeter. Probeer het even uit voordat je gaat beginnen.
Tips voor het bakken
Hieronder vind je nog een paar tips voor het bakken van dit witbrood.
Het deeg kneden
In het begin van het kneden lijkt het of je veel te veel vocht gebruikt hebt. Het deeg is plakkering en blijft aan je handen plakken. Maak je geen zorgen, pas na een paar minuten heeft de bloem het vocht opgenomen.
Kneed ook vooral de aangegeven 10 minuten door. Ook als het al na 5 minuten lijkt of alle ingrediënten goed gemengd zijn. Door lang kneden wordt het deeg mooi elastisch en krijg je het mooiste brood.
Heb je weinig tijd?
Als je haast hebt dan is er één stap die je kan overslaan. Doe het deeg meteen na het kneden in de vorm en sla de tweede keer rijzen over. Dat scheelt toch weer een uur wachten.
Geen melk in huis?
Wil je een vegan witbrood of heb je toevallig geen melk in huis? Vervang dan de melk gewoon door lauwwarm water. Voeg dan ook een extra theelepel suiker toe om het wat beter te laten rijzen.
Bakken in een normale oven
Dit melkbrood kan je natuurlijk ook in een normale oven bakken. Zet de temperatuur op 180 graden en bak het brood 30 minuten. Hou het in de gaten en pas eventueel de baktijd een beetje aan.
Meer bakrecepten
Hou je van bakken en vind je dit witte melkbrood uit de Airfryer lekker? Kijk dan ook eens naar de andere bakrecepten op Eetman.nl. Bijvoorbeeld dit makkelijk te maken mini bananenbrood uit de Airfryer.