Wafels maken we in Nederland eigenlijk niet zo vaak. Eerder gaan we pannenkoeken bakken of zo. Maar dat is nergens voor nodig, zelfgemaakte wafels zijn namelijk superlekker. In dit recept leg ik uit hoe je ze maakt.
Naar het receptVerse wafels zijn veel lekkerder dan van die wafels in plastic folie uit de supermarkt. Als ze net uit het wafelijzer komen zijn ze nog lekker warm en als je ze een minuutje laat liggen, dan worden ze aan de buitenkant een klein beetje knapperig. Dat is echt heerlijk!
Wil je zelf wafels bakken. Let dan wel even op de tijd. Het maken van het beslag duurt maar 10 minuten, maar het beslag moet daarna nog 30 minuten staan om lekker luchtig te worden. Het duurt dus even voor je kan geen bakken.
Een enkele wafel bakken kost afhankelijk van je wafelijzer 4 tot 6 minuten. Ik zet het wafelijzer daarom gewoon op de eettafel. Wel zo relaxed om ze zittend, op je gemak te bakken en uit te delen.
Mini wafelijzer
Mijn eerste wafelijzer was best groot en bakte 2 wafels tegelijk in 4 minuten. Mooi, maar ook best duur. Zeker omdat ik maar af en toe wafels bak. Toen het kapot ging heb ik het door een mini-wafelijzer van de Action vervangen. Het bakken duurt wat langer, maar het resultaat is gewoon heerlijk.
Wat doe je op de wafels?
Meestal kopen we een bus poedersuiker, dat is echt heerlijk bij wafels. Maar ook bijvoorbeeld witte en bruine basterdsuiker smaakt er erg goed op. Of een mix van poedersuiker en wat kaneel.
Een tijdje terug konden we ook de “maple syrup” uitproberen. Een neef had die Canada meegenomen. Ahornsiroop dus, van de esdoorn. Ik had dat nog nooit geproefd en vond het erg lekker. Het smaakte een beetje naar van die suikerstroop, voor op de pannenkoek.
Meer recepten
Vind je het wafelrecept lekker? Dan ben je vast nog wel benieuwd naar andere lekkere dingen om te bakken zoals pannenkoeken en flensjes of kaiserschmarrn. Of kijk eens op de pagina met alle snack recepten.
