Wafels maken we in Nederland eigenlijk niet zo vaak. Eerder gaan we pannenkoeken bakken of zo. Maar dat is nergens voor nodig, zelfgemaakte wafels zijn namelijk superlekker. In dit recept leg ik uit hoe je ze maakt.
Naar het receptVerse wafels zijn echt veel lekkerder dan van die wafels in plastic folie uit de supermarkt. Als ze net uit het wafelijzer komen zijn ze nog lekker warm en als je ze een minuutje laat liggen, dan worden ze aan de buitenkant een klein beetje knapperig. Dat is echt heerlijk. Wij maken ook soms wafels als avondeten. Ongezond dat wel, maar dat moet ook af en toe kunnen.
Wil je zelf wafels bakken. Let dan wel even op de tijd. Het beslag moet een uur staan om lekker luchtig te worden. Het beslag maken is niet veel werk, maar het duurt dus wel wat langer voor je kan geen bakken.
Wat doe je op de wafels?
Meestal kopen we een bus poedersuiker, dat is echt heerlijk bij wafels. Maar ook bijvoorbeeld witte en bruine basterdsuiker smaakt er erg goed op.
Een tijdje terug konden we ook de “maple syrup” uitproberen. Een neef had die Canada meegenomen. Ahornsiroop dus, van de esdoorn. Ik had dat nog nooit geproefd en vond het erg lekker. Het smaakte een beetje naar van die suikerstroop, voor op de pannenkoek.
Meer recepten
Vind je het wafels recept lekker? Dan ben je vast nog wel benieuwd naar andere lekkere dingen om te bakken zoals pannenkoeken en flensjes of kaiserschmarrn. Of kijk eens op de pagina met alle snacks.