5.0 van 2 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Mexicaanse taco schelpen met mais, paprika en zwarte bonen

Kook je weleens iets met taco schelpen? Dit recept voor Mexicaanse taco schelpen is heerlijk. De vulling van mais, paprika, zwarte bonen, vegetarisch gehakt en feta is echt super lekker. Klaar in 30 minuten en het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Naar het recept

Oké ik geef het toe: dit gerecht maakte vooral ik omdat ik van die taco schelpen er zo leuk uit vind zien. Dat is tenslotte ook belangrijk bij het eten. Maar wat uiteindelijk het belangrijkste is: deze Mexicaanse taco schelpen zijn niet alleen mooi. Ze zijn ook gewoon heerlijk om te eten.

Ik heb overigens lang zitten zoeken naar een goede vervanger voor vegetarisch gehakt, maar nog niets gevonden dus. Weet je er een, laat het me dan weten. In dit geval heb ik ‘kant en klaar’ vegetarisch gehakt bij Albert Heijn gekocht. Dat beviel me overigens prima.

Mexicaanse taco schelpen met mais, paprika en zwarte bonen

5.0 van 2 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

personen
Totale tijd

30

minuten

Deze Mexicaanse taco schelpen met mais, paprika, zwarte bonen, vegetarisch gehakt en feta zijn zo gemaakt. En ze zijn super lekker!

Ingrediënten

  • 12 taco schelpen

  • 175 gram vegetarisch gehakt

  • 500 milliliter gezeefde tomaten (passata)

  • 3 paprika’s (groen, rood en geel)

  • 300 gram blik maïs

  • 400 gram blik zwarte bonen

  • 1 rode ui

  • 100 gram feta kaas

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 rode peper (of 2 theelepels sambal)

  • 50 gram rucola

  • zout naar smaak

Recept

  • Paprika en peper snijden
    Verwijder de zaadlijsten uit 3 paprika’s. Snij de paprika’s dan in kleine stukjes. Snij 1 rode peper in de lengte doormidden. Schrap de zaden er met een theelepeltje uit. Snij de peper dan fijn. Zet de paprika en de peper samen apart.
  • Maïs en bonen uit laten lekken
    Laat het sap uitlekken uit één 300 gram blik maïs en één 400 gram blik zwarte bonen.
  • Rode ui en feta snijden
    Snij 1 rode ui in dunne halve ringen en bewaar die apart. Snij ook 100 gram feta in stukjes en bewaar die apart.
  • Gehakt bakken
    Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Roerbak 175 gram vegetarisch gehakt ongeveer 4 minuten.
  • Paprika, peper, maïs, bonen, tomaat en kruiden toevoegen
    Voeg de paprika, rode peper, maïs, zwarte bonen en gezeefde tomaat toe. Doe er dan ook 1 theelepel komijn en 1 theelepel paprikapoeder toe. Laat op hoog vuur nog 6 minuten koken zodat de gezeefde tomaat wat indikt. Proef de vulling even en voeg dan zout naar smaak toe.
  • Taco’s verwarmen
    Verwarm 12 taco’s 3 minuten op 160 graden in de Airfryer of in een voorverwarmde oven.
  • Doe ruccola, ui, vulling en feta in de schelpen
    Doe de rucola en de uienringen in de taco’s. Doe daarna de vulling in de taco’s. Verdeel tenslotte de feta over de taco’s. Of nog beter: zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.

    Eet smakelijk!

Meer hoofdgerechten

Vind je de Mexicaanse taco schelpen lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met mijn tips voor lekker vegetarisch koken.

Mexicaanse taco schelpen jan 2021 800x800
Mexicaanse taco schelpen