5.0 van 3 stem
Home » Bakken » Taart, gebak en koek » Supersnelle Airfryer Appelflappen. Klaar in 25 minuten


Binnen 25 minuten haal je deze knapperige, goudbruine appelflappen al uit je airfryer. Een makkelijk te maken recept door de precieze hoeveelheden en de stap‑voor‑stap uitleg. Volg de instructies, geniet van lekkere appelflappen met een zoete appelvulling. Je zal merken hoe snel en eenvoudig bakken in de Airfryer is!

Heb je weleens zelf appelflappen gemaakt? Moeilijk is het niet. Toch was ik nooit echt tevreden met andere recepten, die ik op internet vond. De hoeveelheden voor de vulling waren altijd veel teveel. Het resultaat was altijd dat ik zoveel vulling gebruikte, dat het bladerdeeg ging scheuren.

Meten is weten, dus voor dit appelflap recept heb ik net zo lang de hoeveelheden uitgeprobeerd, tot ze helemaal naar mijn zin waren. Het resultaat: mooie en lekkere appelflappen, die je in de Airfryer goudgeel en knapperig bakt. Dit recept ga ik zeker nog heel vaak gebruiken!

Naar het recept

Waarom appelflappen in de Airfryer maken?

Een Airfryer is razendsnel voorverwarmd. Mijn gewone oven bijvoorbeeld heeft bijna een kwartier nodig om 200 graden te worden. De Airfryer is al in drie minuten warm! Eenmaal warm duurt het bakken van de appelflappen ook korter. In twaalf minuten ben je klaar. Lekker snel, wat ook weer wat stroom bespaart.

Er is nog en voordeel: je appelflappen worden ook perfect knapperig in de Airfryer. Dat komt door de rondblazende hete lucht, maar ook door de gaatjes in het mandje. Zo wordt ook de onderkant goed gebakken.

Toch in de oven bakken?

Wil je deze appelflappen toch in de oven maken? Geen probleem natuurlijk. Warm de oven voor naar 200 graden. Leg de appelflappen met wat bakpapier op de bakplaat en bak ze vijftien minuten.

Supersnelle Airfryer Appelflappen. Klaar in 25 minuten

5.0 van 3 stem
Course: Bakken, Taart, gebak en koek
Porties

2

porties
Totale tijd

25

minuten

Ontdek dit eenvoudige airfryer appelflappen recept met exacte hoeveelheden. Knapperig, klaar in 20 min én superlekker. Die moet je proberen!

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg

  • 15 gram rozijnen

  • 50 gram appel (bijvoorbeeld Jonagold of Elstar)

  • 8 gram suiker

  • 0,25 theelepel kaneel

  • 3 gram paneermeel

Recept

  • Bladerdeeg ontdooien
    Laat 2 vellen bladerdeeg ontdooien. Ga intussen verder met de volgende stappen.
  • Appel fijnsnijden
    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij dan 50 gram appel in hele kleine stukjes. Pak een kleine kom en doe de appelstukjes daarin.
  • Rozijnen, suiker, kaneel en paneermeel toevoegen
    Voeg 15 gram rozijnen, 8 gram suiker, 0,25 theelepel kaneel en 3 gram paneermeel toe aan de kom. Schep alles door elkaar.
  • Airfryer voorverwarmen
    Zet de Airfryer aan en verwarm hem voor naar 200 graden.
  • Appelflappen vouwen
    Verdeel de vulling over de vellen bladerdeeg. Hou aan de randen 2 centimeter vrij. Vouw dan eerst voorzichtig een hoek van linksonder naar rechtsboven. Er zijn nu twee zijden nog open. Duw de vulling een beetje weg bij de rand van de eerste zijde en duw het deeg daar stevig tegen elkaar met een lepel. Herhaal dit bij de andere nog open zijde.
  • Suiker erover
    Pak tussen duim en wijsvinger en beetje suiker en strooi dat over de appelflappen. Duw de suiker een beetje aan met je hand.
  • Bakken
    Leg de appelflappen in het mandje van de Airfryer. Bak ze in 12 minuten op 200 graden goudgeel. Je hebt geen bakpapier nodig.

Recept video

Opmerkingen

  • Twijfel je over hoe je het deeg moet vouwen. Kijk dan even op de video bij dit recept.
  • Laat de appelflappen een beetje afkoelen voor je ze opeet.
Airfryer Appelflappen recept 800x800
Appelflappen uit de Airfryer

Meer lekkere bakrecepten

Vind je dit recept voor appelflappen leuk? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere bakrecepten op eetman.nl. Bijvoorbeeld deze mini appeltaartjes met spijs uit de Airfryer, of deze lekkere kokoskoekjes.