Binnen 25 minuten haal je deze knapperige, goudbruine appelflappen al uit je airfryer. Een makkelijk te maken recept door de precieze hoeveelheden en de stap‑voor‑stap uitleg. Volg de instructies, geniet van lekkere appelflappen met een zoete appelvulling. Je zal merken hoe snel en eenvoudig bakken in de Airfryer is!
Heb je weleens zelf appelflappen gemaakt? Moeilijk is het niet. Toch was ik nooit echt tevreden met andere recepten, die ik op internet vond. De hoeveelheden voor de vulling waren altijd veel teveel. Het resultaat was altijd dat ik zoveel vulling gebruikte, dat het bladerdeeg ging scheuren.
Meten is weten, dus voor dit appelflap recept heb ik net zo lang de hoeveelheden uitgeprobeerd, tot ze helemaal naar mijn zin waren. Het resultaat: mooie en lekkere appelflappen, die je in de Airfryer goudgeel en knapperig bakt. Dit recept ga ik zeker nog heel vaak gebruiken!
Naar het receptWaarom appelflappen in de Airfryer maken?
Een Airfryer is razendsnel voorverwarmd. Mijn gewone oven bijvoorbeeld heeft bijna een kwartier nodig om 200 graden te worden. De Airfryer is al in drie minuten warm! Eenmaal warm duurt het bakken van de appelflappen ook korter. In twaalf minuten ben je klaar. Lekker snel, wat ook weer wat stroom bespaart.
Er is nog en voordeel: je appelflappen worden ook perfect knapperig in de Airfryer. Dat komt door de rondblazende hete lucht, maar ook door de gaatjes in het mandje. Zo wordt ook de onderkant goed gebakken.
Toch in de oven bakken?
Wil je deze appelflappen toch in de oven maken? Geen probleem natuurlijk. Warm de oven voor naar 200 graden. Leg de appelflappen met wat bakpapier op de bakplaat en bak ze vijftien minuten.

Meer lekkere bakrecepten
Vind je dit recept voor appelflappen leuk? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere bakrecepten op eetman.nl. Bijvoorbeeld deze mini appeltaartjes met spijs uit de Airfryer, of deze lekkere kokoskoekjes.
