Home » Nieuws » DZJING pure en natuurlijke gemberdrank

Voor iedereen die, net als ik, fan is van de bijzondere en lekkere smaak van gember heb ik goed nieuws. Ik heb een heerlijke nieuwe gemberdrank ontdekt, waarvan ik vind dat iedereen die moet proeven: DZJING. Ik ga je er alles over vertellen.

Sinds een paar jaar drink ik nog maar weinig alcohol. Dat heeft allerlei voordelen, maar ook een belangrijk nadeel: veel alcoholvrije dranken hebben toch minder extreme smaken, of zijn heel zoet. Sindsdien ben ik dus altijd op zoek naar lekkere nieuwe alternatieven.

In 2022 bezocht ik Gastvrij Rotterdam. Daar proefde ik voor het eerst DZJING. Het was een echte smaaksensatie! Sindsdien heb ik al aardig wat flessen ervan besteld en al heel wat mensen ervan laten proeven.

DZJING

De gemberdranken van DZJING zijn bedacht door de Belgische Jeffrey Balrak. Ze zijn geïnspireerd op de zoete en pittige gemberlimonade van zijn Surinaamse tante. Er zijn twee smaken, beide gemaakt van pure en natuurlijke ingrediënten.

  • DZJING Classic is een concentraat van gember & limoen met rietsuiker en specerijen.
  • DZJING Bergamot heeft dezelfde basis van gember en limoen, maar bevat ook appel, groene thee en bergamot en ongetwijfeld net wat andere specerijen.  Het exacte recept is een goed bewaard geheim. Het suikergehalte van de Bergamot is 30% lager dan de Classic.

In de winkels zal je het niet snel zien staan, maar in de webwinkel kan je DZJING makkelijk kopen. Dat is dus ook wat ik altijd doe.

DZJING pure en natuurlijke gemberdrank - limo Uitgelicht
DZJING Limo

Lekker en gezond

Voor je drankje gaat het natuurlijk om de smaak, maar wist je dat gember ook gezond is? Gember wordt als natuurlijk medicijn gebruikt. Bijvoorbeeld als anti-oxidant, als ontstekingsremmer, tegen de misselijkheid en nog veel meer. Nu helpt alcoholvrij drinken sowieso al goed tegen de misselijkheid 😉.

Hoe drink je DZJING?

DZJING is als gemberconcentraat een mooie basis voor allerlei drankjes. Je kunt er dus ook zelf heerlijke mixdranken mee verzinnen. De voorbeelden hieronder zijn heel makkelijk te maken en erg lekker:

  • Thee – Ook tijdens het typen van dit blog zat ik van deze thee te genieten. Heerlijk warm en met een zachte gembersmaak. Je maakt hem door 30 milliliter DZJING met 200 milliliter heet water te mengen. Eventueel een paar muntblaadjes erbij en het is klaar.
  • Limonade – Deze is net zo makkelijk te maken. Meng 30 milliliter DZING met 150 milliliter soda (of ander koolzuurhoudend water). Doe er wat ijsblokjes en een schijfje limoen bij en de limonade is klaar. 
  • Puur – Zo drinken wij thuis DZJING het liefste! Puur in een borrelglaasje, of eventueel met wat ijsblokjes erbij “on the rocks”. Drink het met kleine slokjes. Zo is het een van de weinige dranken die de extreme smaaksensatie van alcoholhoudende sterke drank heeft.

Op de website van DZJING vind je nog veel meer lekkere recepten

DZJING pure en natuurlijke gemberdrank 800x800
DZJING

Meer lekkers voor gember fans

Ik zei het al, ik hou wel van die heerlijke smaak van gember. Ook Eetman vind je er dan veel meer recepten met gember. Bijvoorbeeld deze lekkere gembercake. Heb je zelf een lekkere mix met DZJING verzonnen? Laat het me weten in de reacties!

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen