Ik begin een steeds grotere fan van gember te worden. Daarom ben ik ook heel tevreden met dit heerlijke gembercake recept. Deze kruidige cake met een subtiele gember smaak is super lekker.
Naar het receptZelf cake bakken is altijd leuk. Dat geldt zeker voor het maken van deze gembercake. Even netjes alle ingrediënten meten, afwegen en mixen. Stiekem alvast wat van het beslag proeven. Al snel kan de cake de oven in en gaat je huis heerlijk ruiken. Dat is het mooiste van bakken. Je krijgt meteen trek!
Gember en stemgember
Gember ken je vast wel. Deze wortel van de gemberplant is een van de populairste specerijen. Vroeger gebruikte ik het nooit, maar hoe vaker ik er gerechten mee maak, hoe meer ik de smaak ervan waardeer.
Stemgember is minder bekend. Dat is eigenlijk ook gewoon gemaakt van diezelfde gemberwortels. Stemgember is gekookte jonge gemberwortel in een soort suikersiroop. Je kan het zelf maken, maar dat is best wat werk. In veel supermarkten kan je gewoon potjes stemgember kopen. In dit recept gebruik ik ook de siroop, want die heeft ook een lekkere subtiele gembersmaak.
Tips bij het gembercake recept
Een paar kleine tips die ik nog even wilde geven:
- Is je roomboter nog niet op kamertemperatuur en dus te hard, dan wordt het maken best lastig. Warm de boter 30 seconden in de magnetron en hij is al zacht genoeg.
- Na het maken van de gembercake heb je nog een geraspte citroen over. Ik maak daar altijd citroenlimonade mee. Dat is lekker en gezond.
Meer bakrecepten
Vind je deze gemberkoek lekker? Dan vind je het waarschijnlijk ook leuk om een kruidkoek of suikerbrood te bakken. Of kijk op de verzamelpagina met alle bakrecepten.