Gevulde pepers met roomkaas. Licht pittig borrelhapje.

Gevulde pepers met roomkaas recept

Hou jij er ook zo van om in het weekend, aan het eind van de middag wat lekkere snacks op tafel te zetten? Maak dan ook eens deze Gevulde pepers met roomkaas. Lekker met wat nootjes, kaas of andere snacks er bij. Vergeet ook niet een lekker speciaal-biertje of een glas rode wijn in te schenken. Tijdschriftje lezen, of gewoon een goed gesprek. Dat is denk ik een perfecte start voor de avond.

Papadew pepers zijn een merknaam voor een soort kleine ronde zoet pikante pepers. Een beetje formaat cherry tomaat. Eén potje bevat er ongeveer 40, net iets teveel voor een gemiddeld bakje roomkaas. Meer dan genoeg voor een heleboel lekkere gevulde pepers. Het resultaat is zeker niet te pittig, maar het pepertje zorgt er wel voor dat de smaak lekker lang in je mond blijft hangen.

Misschien is dit ook wel het moment om te bekennen dat ik ‘stiekem’ elke keer dat ik bij de Albert Heijn ben even langs de delicatessenafdeling loop om er ‘een gevulde peper te proeven’. Je kunt ze daar ook gewoon kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker.

Tip: mis geen recept meer; volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor circa 30 gevulde pepers

  • potje van 400 gram papadew pepers (uitlek gewicht 165 gram)
  • 200 gram roomkaas of zuivel spread naturel
  • circa 20 stengels verse bieslook
  • mespuntje zout
  • vers gemalen zwarte pepers

Gevulde pepers met roomkaas maken

Snij de bieslook heel fijn, of knip het heel fijn met een schaar.

Laat de papadews even goed uitlekken.

Meng de roomkaas met een mespuntje zout, wat versgemalen zwarte peper en ongeveer 3/4 van de bieslook. Doe de roomkaas dan in een spuitzak.

Vul de pepertjes met de spuitzak. Doe er dan een heel klein beetje bieslook als garnering op.

N.b. Als je geen spuitzak hebt, dan kan je de pepers ook met een klein theelepeltje vullen. Dat is wel minder handig.

Gevulde pepers met roomkaas recept

Meer borrelhapjes

Vond je de gevulde pepers met roomkaas lekker? Zoek je nog meer vegetarische hapjes? Je vindt ze op de pagina met snacks en gebak.

Leave a comment