Laat Sinterklaas maar komen. Deze karamel borstplaat smelt zowel letterlijk als figuurlijk op de tong.
Naar het receptIk heb deze karamel bortplaat een keer voor mijn collega’s gemaakt. De smaak deed ze aan ‘Werthers echte’ denken. Best een groot compliment naar mijn mening. Verder is het “Love it or hate it”. Als je van zoet houdt, dan vind je de karamel borstplaat lekker. Zo niet, dan niet 😁.
Ik ken borstplaat vooral van vroeger. Mijn oma werkte in een bakkerij. Als ze uit haar werk kwam, dan nam ze vaak iets lekkers uit de winkel mee. In de Sinterklaastijd was dat vaak verse borstplaat. Tegenwoordig zie je borstplaat wat minder in de winkels. Zonde want het is hartstikke lekker. Tijd dus om het zelf te gaan maken.
Voor een borstplaat recept hoef je niet lang te zoeken. Het is een echte klassieker. Suiker, slagroom en koken, die basis is duidelijk. Toch heb ik heel veel recepten afgekeurd, omdat ze me niet echt ‘fool proof’ leken.
De basis voor dit recept kwam van Smulweb. Het bevat een beetje custard, een bindmiddel dat ook een lekkere smaak heeft. Een goede basis voor een makkelijk recept. Ik voegde lichte basterdsuiker en vanille aroma toe. Samen met de custard gaf dat een lekkere karamel smaak.
Samen met je kinderen koken
Dit is trouwens weer een recept dat leuk is om met kinderen samen te maken. Er zitten geen hele moeilijke stappen in. De suikermassa wordt wel heet natuurlijk. Het is dus belangrijk om er zelf bij te blijven. Na afloop kunnen de kinderen mooi de pan uitlepelen. Ik weet zeker dat ze de karamel borstplaat heerlijk vinden.
Meer recepten
Vind je de karamel borstplaat leuk om te maken? Dat verbaast me niets, want ik hou ook altijd van een lekkere snack. Kijk dan ook eens naar de andere snacks, bijvoorbeeld het recept voor ouderwets lekkere zachte pepernoten.