Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Broodje gezond

Niks moeilijk gedoe. Niks bijzonders. Gewoon een uitleg hoe ook jij een broodje gezond kan maken. Een klusje van niks eigenlijk, maar wel heel lekker!

Op zoek naar hele speciale en bijzondere recepten, zou je bijna de meest bekende recepten vergeten. Eigenlijk is dat dus heel jammer. Ze zijn niet voor niets zo populair geworden. En dat geldt dus ook voor broodjes gezond. Op dit broodje gezond gaan sla, kaas, tomaat en ei, maar laat je daardoor niet tegenhouden om lekker te variëren.

Maak jij wel eens een broodje gezond? Ik eigenlijk niet eens zo vaak. Ik eet ze wel vaak en vind ze ook erg lekker. De broodjes die hier op de foto staan kreeg ik van mijn zus. Ik was broodjes brie met appel aan het maken, terwijl zij naast mijn broodjes gezond stond te maken. Best raar dat die niet op eetman.nl staan bedacht ik me. Dus bij deze staan ze er dus alsnog op. Met dank aan mijn zusje 😉.

Ingrediënten

Voor één broodje gezond:

 • pistolet
 • 1 tomaat
 • 1/6 komkommer
 • paar blaadjes bladsla
 • 1 ei
 • paar plakken kaas

Broodjes gezond maken

In deze video zie je hoe je de broodjes maakt. Daarna lees je alles nog even stap voor stap na.

Benodigde tijd: 20 minuten.

Zo maak je een broodje gezond:

 1. Kook het ei hard

  Het ei moet hardgekookt zijn. Mocht je niet weten hoe, dan leg ik het even uit: doe het in een pannetje water. Breng het water aan de kook. Laat het ei dan zeven minuten koken. Giet dan het hete water af en doe koud water in de pan. Laat het ei even een paar minuutjes in het koude water afkoelen.

 2. Bak de pistolet

  Bak de pistolet volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 3. Ei, komkommer, tomaat, kaas en bladsla klaarleggen

  Snij het ei, de komkommer, de tomaat, en de kaas allemaal in dunne plakken. Was ook een paar blaadjes van de bladsla.

 4. Beleg de broodjes

  Snij de pistolet bijna doormidden. Leg er een paar blaadjes sla en dan vervolgens de kaas, komkommer, tomaat en ei bij.

Laat je natuurlijk niet weerhouden door het beleg dat op deze broodjes gezond is gedaan. Je kan oneindig variëren met andere groentes, kaassoorten, broodjes.

Broodje gezond recept in mand 800x800
Broodje gezond

Meer broodjes

Vind je deze uitleg over het maken van een broodje gezond leuk? Bekijk dan ook de andere lekkere broodjes recepten. Je vind ze op de pagina met alle vegetarische broodjes voor ontbijt en lunch.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen