Home » Recepten » Snacks en gebak » Chocolade pindakaas koekjes

Zoek je een eenvoudig en lekker recept voor koekjes, of iets leuks om te maken samen met je kinderen, of wil je koekjes maken zonder oven? Dan kan je nu ophouden met zoeken. Deze Chocolade pindakaas koekjes zijn heel eenvoudig en ook nog heel smakelijk.

Het mooie is dat het ook heel weinig tijd kost. Om ze te maken hoef je de ingrediënten alleen te mengen, op te warmen en dan af te laten koelen.

Het recept komt van een Amerikaanse web site (Sweetlittlebluebird.com). Ik heb de hoeveelheden ook maar meteen gehalveerd. Uit zelfbescherming tegen een overdosis verleidelijke koekjes. Leg ze na het bakken wel in de koelkast want ze zijn een beetje plakkerig. Zo wordt het niet één grote koek.

Ingrediënten

Voor circa 16 koekjes:

 • 55 gram gezouten roomboter
 • 60 milliliter melk
 • 200 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
 • 30 gram cacao
 • 60 gram pindakaas
 • 120 gram havermout

Ook nodig:

 • 1 vel bakpapier

Chocolade pindakaas koekjes recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze koekjes maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Chocolade pindakaas koekjes maken

Benodigde tijd: 15 minuten

Zo maak je de chocolade pindakaas koekjes:

 1. Zet alle ingrediënten klaar

  Doe de roomboter, de melk, de suiker, de vanillesuiker en de cacao in een steelpan. Zet de pindakaas klaar in een bakje. Zet de havermout klaar in een bakje. Leg ook alvast een vel bakpapier klaar. Zo kan je straks alles snel mengen en de koekjes maken.

 2. 90 Seconden koken

  Zet de steelpan op een middelhoog vuur. Blijf het geheel doorroeren tot dat het kookt. Laat het dan 90 seconden (exact, niet korter en niet langer) doorkoken terwijl je blijft roeren. Haal de pan dan meteen van het vuur.

 3. Pindakaas en havermout erdoor

  Voeg dan de pindakaas toe en roer die er goed doorheen. Daarna meng je ook de havermout er goed doorheen. Doe het snel zodat alles niet teveel afkoelt.

 4. Op het bakpapier leggen

  Maak dan de koekjes door flinke lepels van het mengsel op het bakpapier te leggen. Gebruik daarvoor een lepel of een kleine ijsschep. Werk snel voordat het beslag hard wordt.

Laat de koekjes een half uurtje afkoelen en dan kan je ze al eten!

Chocolade pindakaas koekjes recept feb 2021 800x800
Chocolade pindakaas koekjes

Andere snelle recepten

Kijk ook eens naar deze vergelijkbare lekkere en makkelijke recepten. Perfect om met kinderen samen te maken:

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen