Zoek je een eenvoudig en lekker recept voor koekjes, of iets leuks om te maken samen met je kinderen, of wil je koekjes maken zonder oven? Dan kan je nu ophouden met zoeken. Deze Chocolade pindakaas koekjes zijn heel eenvoudig en ook nog heel smakelijk.

Het mooie is dat het ook heel weinig tijd kost. Om ze te maken hoef je de ingrediënten alleen te mengen, op te warmen en dan af te laten koelen.

Het recept komt van een Amerikaanse web site (Sweetlittlebluebird.com). Ik heb de hoeveelheden ook maar meteen gehalveerd. Uit zelfbescherming tegen een overdosis verleidelijke koekjes. Leg ze na het bakken wel in de koelkast want ze zijn een beetje plakkerig. Zo wordt het niet één grote koek.

Ingrediënten

Voor circa 16 koekjes

  • 50 gram roomboter
  • 50 milliliter melk
  • 100 gram suiker
  • 25 gram cacao (ongezoet)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 55 gram pindakaas
  • 150 gram havermout

Chocolade pindakaas koekjes recept

Meet vooraf alle hoeveelheden af, zodat je straks snel kan werken. Het is namelijk wel belangrijk dat je straks snel alles kan mengen Leg ook een vel bakpapier klaar om de koekjes straks op af te laten koelen.

Doe de boter, melk, suiker, vanillesuiker en cacao in een middelgrote pan en zet die op een middelhoog vuur. Blijf het geheel doorroeren tot dat het kookt. Laat het dan twee minuten (exact, niet korter en niet langer) doorkoken terwijl je blijft roeren. Haal dan de pan van het vuur.

Voeg dan de pindakaas toe en roer die er goed doorheen. Daarna meng je ook de havermout er goed doorheen. Doe het snel zodat alles niet teveel afkoelt.

Maak dan de koekjes door flinke lepels van het mengsel op het bakpapier te leggen. Gebruik daarvoor een lepel of een kleine ijsschep.

Laat de koekjes een half uurtje afkoelen en dan zijn ze al klaar!

Recept voor Chocolade pindakaas koekjes, lekker zonder bakken

Andere snelle recepten

Kijk ook eens naar deze vergelijkbare lekkere en makkelijke recepten. Perfect om met kinderen samen te maken:

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen